zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Jeugdig fc eindhoven verliest seizoenafsluiter

Jeugdig FC Eindhoven verliest seizoenafsluiter

De laatste wedstrijd van het seizoen wilden de Blauw-Witten graag met een overwinning afsluiten, teleurstellend genoeg werd het 3-1 voor RKC Waalwijk. Paul Quasten en Emil Hansson (2x) vonden het net voor de thuisploeg. Rigino Cicilia scoorde zijn eerste treffer voor de Eindhovenaren.


Door afwezigheid van Siebe van der Heyden, Augustine Loof en Rochdi Achtenteh startte FC Eindhoven met een piepjonge defensie. Jongelingen als Jay Idzes, Gijs van Otterdijk en Niels Raaijmakers mochten starten in het Mandemakers Stadion. De taak aan de ouderen op het veld was om op te staan, zodat de jongelingen zich konden optrekken aan de ervaren voetballers.


De wedstrijd begon voor de Eindhovenaren als een nachtmerrie. RKC Waalwijk had in eigen huis één minuut nodig om op voorsprong te komen. Een schot van Paul Quasten belandde op prachtige wijze in de kruising en liet Menno Bergsen daarmee kansloos. Een vroege voorsprong voor de thuisploeg was een feit en FC Eindhoven moest op zoek naar de gelijkmaker.
Toch was het de thuisspelende ploeg die voor het eerstvolgende gevaar zorgde. Uit een hoekschop wist Dylan Seys scherp voor te geven, maar glipte de bal langs alles en iedereen heen, waardoor Menno Bergsen redding moest brengen. 
Op aangeven van Rigino Cicilia kwam Kaj de Rooij een tijdje later een teenlengte te kort om de bal achter Etienne Vaessen te schieten. Hiermee kreeg FC Eindhoven het eerste kansje van de wedstrijd. Het veldoverwicht was in de eerste helft overduidelijk voor RKC Waalwijk en dit leverde af en toe benauwde momenten op voor de defensie van de Eindhovenaren. Zo kreeg Anas Tahiri vervolgens dé kans om de voorsprong te verdubbelen, maar liet dit na door hoog over te schieten. De mogelijkheden stapelden zich op en de eerstvolgende kans van de Waalwijkers werd dit keer rakelings over de lat geschoten door Darren Maatsen.


FC Eindhoven kreeg weinig mogelijkheden, maar pakten de momenten die ze konden toeslaan met beide handen aan. Een vrijetrap was nodig om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Branco van den Boomen gaf de bal perfect op maat voor het doel en daardoor wist Rigino Cicilia zijn eerste officiële doelpunt voor de Eindhovenaren binnen te koppen. Lang kon FC Eindhoven niet genieten van de gelijkmaker. Het was Emil Hansson die de uitspelende ploeg opnieuw pijn deed. Een vrijetrap op de lijn van het zestienmetergebied belandde rechtstreeks in de verre hoek. Doelman Menno Bergsen had hier geen antwoord op en daarmee keken de Blauw-Witten opnieuw tegen een achterstand aan. De 68 meegereisde supporters vanuit Eindhoven werden ook de laatste wedstrijd van het seizoen niet verwend want in de 45e minuut lag het centrum van FC Eindhoven compleet open en daar wisten de Geel-Blauwen optimaal van te profiteren. Voor de tweede keer vond Emil Hansson het net en bracht daarmee de ruststand van 3-1 op het scorebord.


FC Eindhoven oogde wat stabieler na rust en met een aantal offensieve wissels probeerde David Nascimento een aansluitingstreffer te forceren. Grote kansen leverde het nog niet meteen op, de thuisploeg zorgde wederom voor het eerste gevaar. Een vrijetrap van Dylan Seys vloog dit keer net langs de buitenkant van de paal. De Blauw-Witten kregen hierna meer grip op de wedstrijd en maakten het RKC Waalwijk met vlagen lastig. Branco van den Boomen besloot na ruim een kwartier spelen in de tweede helft van afstand te schieten. Zijn inzet had wel de kracht, maar ontbrak aan precisie. Een tweede doelpunt zat er nog altijd niet in. Aan de andere kant was het vlak daarna ook bijna raak, maar Darren Maatsen mikte op de paal. Een uitbraak van FC Eindhoven leverde vervolgens via invaller Elisha Sam bijna de 3-2 op, maar het schot vloog op een haar na langs de verre bovenhoek.


Tien minuten voor tijd gaf een andere invaller, Alvin Daniëls, gevaarlijk voor en kreeg Rigino Cicilia een aangewezen kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Hij kwam een aantal centimeter te kort en slaagde er niet in om de bal binnen te glijden. Op wat kansjes van beide ploegen na bleef het 3-1 en zo verloor FC Eindhoven haar laatste competitieduel van het seizoen. 


RKC Waalwijk – FC Eindhoven 3-1 (3-1): 1. Paul Quasten 30. Rigino Cicilia 33. Emil Hansson 44. Emil Hansson. Scheidsrechter: E. Bijl Gele kaarten: De Rooij, Van den Boomen (FC Eindhoven) Gaari, (RKC Waalwijk) 


FC Eindhoven: Bergsen, Seedorf, Idzes, Van Otterdijk, Raaijmakers, Essikal, De Rooij (78. Bourard), Van den Boomen, Lopes (61. Daniëls), Cicilia, Kabangu (57. Sam).


RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari (38. Ndefe), Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra (68. Mulder), Seys, Tahiri, Maatsen, Spierings (77. Bergkamp), Hansson


Fotografie: Jeem Sportphotography