Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Jarige job kopt fc eindhoven naar winst 0 2

Jarige job kopt FC Eindhoven naar winst: 0-2

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 0-2 gewonnen bij MVV Maastricht. De beide doelpunten werden gemaakt door Anil Koç, beiden op aangeven van Jinty Caenepeel. FC Eindhoven behaalde hiermee haar eerste winst in 2016.

 

De eerste goede kans voor de Blauw-Witten was ook al voor Anil Koç. Fries Deschilder nam de bal over en legde af op de linksbuiten. Goalie Jo Cuppens moest redden en deed dat goed. De wedstrijd ging qua kansen op en neer. Thomas Horsten was dichtbij met een afstandschot en Chiró N'Toko kopte rakelings naast. Net op het moment dat FC Eindhoven grip leek te krijgen, kon Stef Peeters bijna raak schieten voor MVV. Het schot ging maar net voorlangs. Ook Santiago Palacios had een mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten. 
In de 36ste minuut kreeg Jinty Caenepeel de bal aan de rechterzijde, met een mooie beweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been. Wat volgde was een puike voorzet op de jarig Anil Koç. De linksbuiten kopte de bal hard in de netten. 0-1. Dat was tevens ook de ruststand in Stadion de Geusselt.


Na rust leek MVV goed uit de kleedkamer te komen. Ruud Swinkels moest direct ingrijpen op een kopbal van Emrullah Guvenç. Daarna kwam de doelman in botsing en lag het spel een minuut of vijf stil. Uit de doeltrap van Ruud Swinkels, na de blessurebehandeling, viel de 0-2. Een herhaling van het succesvolle recept van de eerste helft. Jinty Caenepeel die van de rechterkant voorgaf en Anil Koç die zijn tweede inkopte. MVV gaf het daarna niet direct op. De Limburgers kregen met een kopbal van Jordy Croux nog een behoorlijke kans. Die poging belandde op de lat. FC Eindhoven kreeg nog een kans, vlak voor tijd, om via Tom Boere de voorsprong uit te breiden. Zijn twee schoten werden allebei geblokt door de verdediging. Na zes minuten extra tijd floot scheidsrechter Bax af voor het einde en konden de drie punten meegenomen worden naar Eindhoven.


Mitchell van der Gaag: "Doelstelling was om de eerste winst in 2016 te behalen. MVV is een goede ploeg. We hebben volwassen gespeeld. Vrij snel hadden we de controle en werden we gevaarlijk in de counter. In de tweede helft werd het snel 0-2. Daarna wat onrustig. Aan het einde van de tweede helft vloeide de hoop weg bij MVV. Al met al ben ik nu dus een tevreden coach!"
Ron Elsen: "We hebben het altijd moeilijk tegen FC Eindhoven, al lang niet meer van ze gewonnen. We werden na een aantal kansen voor ons, wat slordig. Jinty Caenepeel is een gevaarlijke speler, via hem vielen de twee goals. Het is jammer van het resultaat."


MVV Maastricht - FC Eindhoven 0-2 (0-1) 36. Anil Koç 0-1, Anil Koç 0-2. Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Chiró N'Toko, Anthony van den Hurk, Anil Koç, Milan Massop (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 4083.


MVV Maastricht: Coppens; Ciranni, Pereira, Knops (71. Verheydt), Mustfa; Ippel, Nys, Peeters; Croux, Palacios (82. Polizzi), Güvenç.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N'Toko, Van den Buijs, Massop; Swinnen, Deschilder, Vandeputte; Caenepeel (90+1. Vink), Van den Hurk (74. Boere), Koç (78. Van  Hout).

 

Fotografie: Pro Shots | Paul Roling