zaterdag 17 november 2018

• In slowakije heb ik niet veel gespeeld dus dat wil ik hier meer gaan doen

''In Slowakije heb ik niet veel gespeeld, dus dat wil ik hier meer gaan doen''

Samen met Rodney Klooster blikken we vooruit op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en spraken we hem over zijn carrière tot nu toe.

Maandag ging FC Eindhoven onderuit bij Jong PSV. Hoe kijk je terug naar maandag? “Met een dubbel gevoel eigenlijk, in het begin stonden we goed. Tot en met de 1-0 stond het verdedigend goed en deden we aanvallend prima mee. Toen de 1-0 viel ging het hard.”

Nieuweling Rodney verving Tibeau Swinnen en gaf de assist aan Mart Lieder. In de jeugd speelde je vaak rechtsbuiten maar in het profvoetbal schoof je naar de rechtsbackpositie. Maandag viel je in als rechtsbuiten. Welke positie heeft jouw voorkeur? “Ik speel graag aan de buitenkant, want daar kan ik profiteren van mijn snelheid. Een echte voorkeur heb ik niet.”

Inmiddels is Rodney al een paar weken in Eindhoven, maar voordat hij bij de Blauw-Witten terecht kwam speelde hij voor Excelsior, FC Dordrecht en AS Trencin. Rodney merkt dat het er anders aan toe gaat in Slowakije dan in Eindhoven. “In vergelijking met waar ik vandaan kom ben ik hier wel wat vrijer. Hier moet je zelf meer doen om stappen te kunnen maken. De Slowaakse competitie is erg fysiek en daar wordt dan ook erg op gehamerd. Nog een verschil is dat in Nederland alle clubs in de Jupiler League redelijk gelijkwaardig zijn. In Slowakije steken vier clubs ver boven de rest uit.” De overstap naar AS Trencin had Rodney grotendeels te danken aan zijn zaakwaarnemer. “In Dordrecht was ik in gesprek over een nieuw contract maar uiteindelijk liep dat vast. Mijn zaakwaarnemer was ondertussen in gesprek over een transfer van een andere speler, Desley Ubbink, naar AS Trencin. Uiteindelijk heeft hij ervoor gezorgd dat we beiden naar AS Trencin konden.”

Nu is Rodney een speler van FC Eindhoven en wil hij graag meer gaan spelen. “In eerste instantie wil ik hier veel spelen. In Slowakije heb ik niet veel gespeeld dus dat wil ik hier meer gaan doen.” Aankomende vrijdag komt de nummer 17 van de Jupiler League, RKC Waalwijk, op bezoek in Eindhoven. Wat verwacht je van die wedstrijd? “Ik heb er een positief gevoel over. We hebben beelden van RKC Waalwijk bekeken tegen Jong Ajax. Wij hebben een goed voetballend middenveld en daar ligt bij de tegenstander ruimte. Als we snel de bal onderscheppen en vooruit voetballen dan komen de kansen vanzelf.”