vrijdag 24 augustus 2018

• Hopelijk kan ik ooit doorbreken in eerste elftal club brugge

''Hopelijk kan ik ooit doorbreken in eerste elftal Club Brugge''

Deze week keken we met Jellert Van Landschoot terug op de 3-2 overwinning tegen Almere City FC, het afgelopen seizoen en werd er vooruitgekeken naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag.

Vrijdag won FC Eindhoven met 3-2 van Almere City FC. Hoe kijken jullie terug op de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen? “We wilden absoluut de supporters iets geven in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Hoewel we in de eerste helft goed speelden, kregen we al wel vroeg een doelpunt tegen. We reageerden daarna goed en kwamen al snel weer op gelijke hoogte. De tweede helft was ons plan om de lijn van de eerste helft door te trekken en de drie punten in Eindhoven te houden. Uiteindelijk waren wij de betere ploeg en denk ik dat we verdiend hebben gewonnen.”

Jellert heeft dit seizoen al op veel verschillende posities gespeeld bij de Blauw-Witten. Maar wat is nu eigenlijk je favoriete positie op het veld? “Mijn favoriete positie is op het middenveld, het liefste linkshalf. Maar waar ik momenteel speel maakt eigenlijk niet zo heel erg veel uit, het belangrijkste is dat ik veel minuten maak. Dat is dus ook wat ik nu doe, ik maak nu ook stappen op een nieuwe positie. Ik geef sowieso 100% als ik op het veld sta.’’

Zijn passie en werklust hebben er voor gezorgd dat Jellert een echte publiekslieveling is geworden. “Dat is heel erg mooi voor mij en ik ben er ook erg blij mee. Het geeft veel vertrouwen als de supporters achter je staan. Uiteindelijk doe je het toch voor de mensen op de tribune. Het minste wat ik voor ze kan doen is vol voor de club strijden en er alles aan doen om te winnen. Het begint allemaal met een beetje drive en werklust, hard werken hoort er volgens mij gewoon bij.”

Woensdagmiddag tekende Jellert een nieuw contract bij Club Brugge. "Dat Club Brugge mij een nieuw contract heeft aangeboden geeft mij erg veel vertrouwen. Het verdienen van een nieuw contract was ook mijn doel toen ik besloot hier te gaan spelen. Ooit hoop ik daar de kans te krijgen en door te breken in het eerste elftal. Ik heb tot 2021 getekend en ben daar zeer tevreden mee."‚Äč

“Nu heb ik het erg naar mijn zin bij FC Eindhoven en de club heeft laten weten dat ze graag met mij door willen volgend seizoen. Dat geeft mij erg veel vertrouwen, alleen weet ik nog niet hoe of wat. Ik ben persoonlijk wel tevreden over dit seizoen. Maar nu ben ik ook nog bezig met dit seizoen en gaat de focus volledig uit naar FC Oss. Wat er volgend seizoen gaat gebeuren komt later wel.”

In Oss hoopt FC Eindhoven het seizoen positief af te sluiten. “We hebben een moeilijk seizoen gedraaid. Uiteindelijk zullen we waarschijnlijk net de Jupiler Play-Offs missen, erg zonde natuurlijk. Met onze ploeg hadden wij zeker bij de eerste tien moeten staan. We hebben het wel eens over die wedstrijden tegen SC Cambuur en FC Volendam, daar hadden we de punten moeten pakken.”

“Nu kijken we vooruit naar de uitwedstrijd in Oss. Eigenlijk moeten we die wedstrijd wel winnen, ze staan nu ook onder ons. We moeten nu voor de twaalf punten uit vier wedstrijden gaan, dat zijn we de supporters eigenlijk ook verschuldigd. Dat zou toch een mooi einde zijn van een teleurstellend seizoen. Ik ben er van overtuigd dat we de drie punten mee naar Eindhoven kunnen nemen.”