vrijdag 15 december 2017

• Hooyberghs lyes ik mag mijn debuut makenr

Hooyberghs: “Yes, ik mag mijn debuut maken”

Deze week spraken we met doelman Thomas Hooyberghs. Thomas kwam deze zomer over van Club Brugge. Afgelopen vrijdag mocht hij zijn debuut maken in het betaald voetbal. “Ik hoorde op de club vlak voor vertrek dat ik waarschijnlijk zou spelen. In de bus naar Dordrecht werd het definitief. Mijn eerste gevoel was: “Yes, ik mag eindelijk mijn debuut maken. Ik was trots, maar ook wel een beetje zenuwachtig.”

Uiteindelijk werd er met 4-3 verloren van FC Dordrecht. “Het is zonde dat we verliezen, aangezien we zoveel goals weggaven. In de slotfase kwamen we goed terug en wisten we helaas de gelijkmaker niet te maken. Natuurlijk is het dan jammer om mijn debuut met deze uitslag af te sluiten.”

Een opmerkelijke situatie vond plaats bij het tweede doelpunt van FC Dordrecht. Waar alle Dordtenaren aan een doelpunt dachten, legde scheidsrechter Mulder de bal op de stip. “Ik ben uiteindelijk wel blij dat hij voor een penalty floot. De bal zat er natuurlijk al in en door de strafschop kreeg ik een tweede kans om het recht te zetten. We hebben de beelden ondertussen ook al teruggekeken en ik veroorzaakte inderdaad een penalty. Er zat ook veel twijfel in de situatie van mijn kant en van de verdedigers. Daar hebben we het over gehad. Zo’n situatie ontstaat en daar kun je op dat moment niet meer omheen, die moet je dan oplossen.”

Voordat de Belg via twee jaar Club Brugge naar FC Eindhoven kwam, speelde hij in de jeugd bij stadsgenoot PSV. Hij was dan ook snel ingeburgerd aan de Aalsterweg. “Ik zat al sinds mijn negende bij PSV waardoor ik de stad en de cultuur al kende. Veel moeite met inburgeren heb ik dus niet gehad. Ik werd binnen FC Eindhoven heel goed en warm ontvangen en voelde me snel goed binnen de groep. Ik voel me hier thuis en op mijn gemak.”

Komende vrijdag speelt FC Eindhoven in het eigen Jan Louwers Stadion tegen FC Volendam. Vorig seizoen wonnen de bezoekers, maar dit seizoen wisten de Volendammers nog geen wedstrijd te winnen. “Ons doel is natuurlijk om te winnen en de drie punten hier te houden. Maar de wedstrijd moet nog gespeeld worden en je weet van te voren nooit wat er gaat gebeuren. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en geen enkele wedstrijd is gemakkelijk.”