vrijdag 15 december 2017

"Het wordt tijd voor het echte werk"

Morgenavond begint voor FC Eindhoven het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Om 20.00 uur begint in het Riwal Hoogwerkers Stadion de wedstrijd van de Blauw-Witten tegen de degradant uit de Eredivisie.

FC Dordrecht is de eerste tegenstander van een serie lastige wedstrijden waarmee FC Eindhoven de competitie start. De afgelopen week heeft FC Eindhoven nog drie spelers aangetrokken, maar alleen Tom van Imschoot is speelgerechtigd. De laatste ontmoeting tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht in Dordrecht was een waar spektakel. Op 16 november 2013 verloor FC Eindhoven met 4-3. Doelpunten voor FC Eindhoven werden gemaakt door Jason Bourdouxhe en Donny de Groot (2x).

Mitchell van der Gaag blikt vooruit: "We zijn er klaar voor. Na zes weken voorbereiding, met goede en minder goede wedstrijden, wordt het tijd voor het echte werk. Nu kunnen we zien waar we daadwerkelijk staan. We hadden het voordeel dat we vanaf dag één met het grootste gedeelte van de huidige selectie konden werken. Ik verwacht van mijn ploeg dat ze spelen met lef en overtuiging. Dat willen we uitstralen als team. Respect voor de tegenstander, maar uitgaan van eigen kwaliteiten!"

Alleen Timothy Durwael is er niet bij vanwege een blessure. De volledige wedstrijdselectie: Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Chiró N’Toko, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Tom Boere, Jari Vandeputte, Chiel Kramer, Fries Deschilder, Milan Massop, Tom van Imschoot, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Junior dos Santos, Wimilio Vink.