zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Het is niet altijd makkelijk maar ik werk hard

"Het is niet altijd makkelijk, maar ik werk hard"

Aan de zegereeks van vijf wedstrijden wist Jong PSV afgelopen vrijdag een einde te maken. We spraken met Elton Kabangu na over deze wedstrijd, die met 1-2 verloren ging, en we blikken vooruit op de wedstrijd van komende vrijdag. De beloften van Ajax komen dan op bezoek in het Jan Louwers Stadion.

 

De wedstrijd tegen Jong PSV liep anders dan velen van tevoren hadden gehoopt. De nauwkeurigheid om kansen af te ronden ontbrak. Elton Kabangu kijkt terug op deze wedstrijd: “We hebben in het algemeen een sterke wedstrijd gespeeld. We hebben wel kansen gecreëerd, maar helaas niet kunnen benutten. Ik vind dat we momenteel niet efficiënt genoeg zijn. Ik vind goals heel belangrijk, zeker voor een speler van mijn positie. Het is niet altijd makkelijk, maar ik werk hard.”

 

De voorgaande wedstrijd tegen Jong Ajax werd met overtuigende cijfers gewonnen. Op Sportpark De Toekomst in Amsterdam werd het 0-3 voor de Eindhovenaren. Na vijf wedstrijden zonder doelpunt wist Kabangu tegen de beloften van Ajax wel te scoren. “Ik kreeg de bal van Branco en trapte hem in de korte hoek. Dat moment was een bevrijding.”

Vanaf dat moment begon het zelfvertrouwen te groeien bij de Blauw-Witten. “Het team groeit, we hebben stappen gemaakt. We weten wanneer we met of zonder risico moeten spelen en zijn natuurlijker geworden in ons spel.”

We vroegen Elton wat de sleutel tot de tweede overwinning op Jong Ajax kon zijn. “We moeten ze niet laten voetballen, zij zijn sterk in de korte ruimtes. Iedere wedstrijd 100% geven is belangrijk, ik heb volle vertrouwen in het team.”

 

Kaarten voor de wedstrijd tegen Jong Ajax zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets