vrijdag 24 november 2017

• Harm van veldhoven gepresenteerd als technisch manager

Harm van Veldhoven gepresenteerd als Technisch Manager

Voorafgaande aan de wedstrijd FC Eindhoven is in de persruimte van het Jan Louwers Stadion, in het bijzijn van Operationeel Manager Kees Lepelaars en voorzitter Chris Aelberts, de nieuwe Technisch Manager Harm van Veldhoven gepresenteerd.

Kees Lepelaars: "We zijn trots om aan te kunnen kondigen dat we na een uitvoerige procedure vandaag Harm van Veldhoven kunnen presenteren als nieuwe technisch manager. Als technisch manager wordt hij verantwoordelijk voor het uitvoeren en bewaken van het technische beleid ten aanzien van de selectie en de scouting daarvan. Uiteraard in nauwe samenwerking met de technische staf en de interne organisatie. Harm dient te zorgen voor een zo optimaal mogelijk kader waarin staf en spelers zo goed mogelijk kunnen functioneren én voor de ontwikkeling van het (voetbal)talent."

"Vanaf 1 december zijn we op zoek naar een technisch manager. We hebben de tijd genomen om een goed functieprofiel op te stellen en de in onze ogen beste kandidaat daartoe aan te stellen. Uit meerdere goede gesprekken met verschillende geledingen binnen de club bleek tevens dat Harm een bewuste carrièrewending wilde maken van trainer naar Technisch Manager."

"In onze ogen past hij ook mede vanwege zijn ervaring, netwerk – maar ook zeker vanuit persoonlijkheid – in ons functieprofiel en ook binnen onze organisatie. Harm is in onze ogen een uitstekend klankbord voor de technische staf. Hij is bekend met de club en de ambitie van de club is uitvoerig besproken. In het kader van talentontwikkeling zal Harm een rol gaan spelen in de verdere uitbouw van de FCE Randstand Academy."

"Van Veldhoven tekent een overeenkomst voor onbepaalde tijd, waarin enkele evaluatiemomenten zijn opgenomen. Er is veel vertrouwen dat we samen tot heel veel moois in staat zijn. Wij zien uit naar een hele prettige en succesvolle samenwerking!"

Harm van Veldhoven heeft een goed gevoel bij FC Eindhoven: "Je merkt door de uitvoerige sollicitatie dat ze bij FC Eindhoven een duidelijke visie hebben en er alles aan doen om een goede keuze te maken, dat is zeer positief. Na veel omzwervingen bij clubs in Nederland, België en zelfs India heb ik aangegeven dat ik die ervaringen wil gebruiken voor de functie van technische directeur. Dat is een weloverwogen keuze geweest. Ik ben een type die op lange termijn iets wil betekenen, dat is in de trainerswereld moeilijker. Daarom was ik op zoek naar deze uitdaging. Voor mij is de keuze voor FC Eindhoven al een tijd geleden gemaakt. Ik zal in FC Eindhoven een perfecte partner die heeft laten zien dat ze ambitie hebben. Ik ben tevreden en blij met deze overeenkomst. Het vertrouwen bij mij is groot om dit FC Eindhoven naar een hoger niveau te brengen. FC Eindhoven heeft natuurlijk beperkt middelen, waar we het maximale uit willen halen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!"

Lees ook: Harm van Veldhoven nieuwe technisch manager FC Eindhoven

Fotografie: John Claessens