Tot volgend seizoen!



Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Grieperig fc eindhoven pakt punt tegen sparta

Grieperig FC Eindhoven pakt punt tegen Sparta

Met Sparta Rotterdam, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, stond er voor FC Eindhoven een lastige thuiswedstrijd op het programma. Na een zenuwslopende wedstrijd kwam er na 90 minuten geen winnaar. De wedstrijd eindigde in 0-0.

 

Met Siebe Van der Heyden en Collin Seedorf in de ziekenboeg startte FC Eindhoven met een zeer jong centraal duo. Jay Idzes en de vorige week debuterende Gijs van Otterdijk begonnen beiden in de basis. 
Na vijf minuten voetballen kwam de eerste kans van de wedstrijd. Mohamed Rayhi werd op de linkerflank, net buiten het zestienmetergebied, aangespeeld. De buitenspeler zocht de verre hoek, maar vond Ruud Swinkels op zijn weg. In de rebound probeerde Abdou Harroui het voor de tweede keer maar ging de bal via Jay Idzes en Augustine Loof over het doel van de Eindhovenaren.
De Blauw-Witten begonnen scherp aan de eerste helft, maar kwamen niet tot gevaarlijke kansen. Na de grote kans van de Spartanen in het begin van de wedstrijd, werd er door beide ploegen wat voorzichtiger gevoetbald. 
De tweede grote kans van de wedstrijd was opnieuw voor de Spartanen. Halil Dervisoglu kwam na goed samenspel aan de bal en zag medespeler Fankaty Dabo vrij staan voor de goal. Tot grote teleurstelling van de Spartanen kwam deze bal naast het Eindhovense doel terecht. Hierna werd de druk iets opgevoerd en dit leverde halverwege de eerste helft wat kleine kansjes op voor de ploeg van Henk Fräser, een doelpunt bleef echter uit. 
FC Eindhoven leek steeds beter in de wedstrijd te komen en zat kort op de tegenstander. Toch was de volgende kans opnieuw voor de uitploeg. Op aangeven van Halil Dervisoglu wist zijn Lars Veldwijk bijna raak te koppen. Rochdi Achenteh voorkwam dit echter en hielp deze kans om zeep.
Vlak hierna wisten de Eindhovenaren elkaar gemakkelijk te vinden en werd Elton Kabangu fraai weggestuurd door middenvelder Samy Bourard. De bal werd direct voorgegeven, maar gemist door Elisha Sam. De aanvaller kwam een voetlengte te kort om de 1-0 binnen te werken. 
Even later werd Elisha Sam opnieuw de diepte ingestuurd. De spits kwam niet aan schieten toe omdat Adil Auassar op het juiste moment zijn voet er tussen kon steken. Het veldoverwicht was in de laatste minuten van de eerste helft overduidelijk voor de Blauw-Witten, maar er werd voor rust niet meer gescoord. 


Na rust kwam zowel de thuis- als uitspelende ploeg tot goed uitgespeelde kansjes, maar werden keer op keer afgefloten door scheidsrechter Kooij vanwege buitenspel. Beiden ploegen hielden elkaar in balans en wisten vooralsnog niet de score te openen. 
Na een tijdje rook FC Eindhoven bloed en voerde de druk op. Dit resulteerde in een vrije trap net buiten het strafschopgebied van de Rotterdammers. Branco Van den Boomen nam plaats achter de bal en toverde hem met een prachtige trap via de handen van doelman Roy Kortsmit, tegen de paal. In tweede instantie kreeg Sam de mogelijkheid om de bal alsnog achter doelman Kortsmit te schieten, maar zat een verdediger van Sparta er nog tussen. Kortsmit raakte echter geblesseerd bij het redden van de bal en werd vervangen door Tim Coremans. 
Na iets langer dan een uur spelen wist Alvin Daniëls op aangeven Rochdi Achenteh vrij op goal te koppen. De inzet belandde naast de goal. Vlak hierna besloot Sparta weer gevaarlijk te worden, maar schoot Rayhi niet met precisie. De opvolgende kans was voor opnieuw voor Rayhi, die van afstand met zijn rechterbeen de bal maar net over geschoten. 
Even later wist FC Eindhoven knap onder de druk van Sparta Rotterdam uit te voetballen. Via meerdere Eindhovenaren kwam de bal uiteindelijk bij Samy Bourard, die uiteindelijk de trekker overhaalde. Het schot werd onderweg van richting veranderd waardoor de ingevallen Coremans de bal ternauwernood kon redden. Het Spartaanse gezang was ondertussen gaan liggen op de tribune en de spanning was te voelen in het Jan Louwers Stadion. Er werd echter niet meer gescoord in de laatste fase van de wedstrijd. 

 

Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. 


FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Joey Kooij. Gele kaart: Essikal (FC Eindhoven) Rayhi (Sparta Rotterdam). Toeschouwers: 2230.


FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Van Otterdijk, Idzes, Achenteh; Essikal, Van den Boomen, Bourard; Daniels (77. Cicilia), Sam (82. Klooster), Kabangu.
Sparta Rotterdam: Kortsmit (68. Coremans), Dabo, Abels, Auassar, Faye, Harroui (46. Drenthe), D. Duarte (75. Vriends), L. Duarte, Veldwijk, Rayhi, Dervisoglu

 

Fotografie: Johan Manders