vrijdag 31 maart 2017

• Gouden wissels doorslaggevend bij winst op nac 2 1

Gouden wissels doorslaggevend bij winst op NAC: 2-1

FC Eindhoven heeft de wedstrijd tegen NAC Breda met 2-1 gewonnen. Door doelpunten van Anil Koç en Anthony van den Hurk wonnen de Blauw-Witten de Brabantse kraker in het Jan Louwers Stadion.

Vandeputte kreeg de eerste grote kans voor FC Eindhoven, dat goed begon aan de wedstrijd. De Belg passeerde een man, hij schoot en de bal werd van de lijn afgehaald door verdediger Luis Pedro. Slechts een minuutje later kreeg ook Milan Massop een honderd procent kans, een corner kwam in zijn voeten terecht. Massop, de vervanger van de geblesseerde Ivo Rossen, schoot de bal over het doel van ex- FC Eindhoven keeper Jelle ten Rouwelaar. FC Eindhoven wist zich in de eerste helft niet te belonen voor het goede positiespel, terwijl de kansen er wel voor waren.

NAC Breda zette in de tweede helft meer druk naar voren. Dat leverde een goede kans op. Een afstandschot werd echter uitstekend uit de bovenhoek gehaald door Ruud Swinkels.  Slechts enkele minuten later, in de 58ste minuut, werd het 0-1 door Kevin Brands. De spits knikte een indraaiende vrije trap van Danny Verbeek erin.

Trainer Mitchell van der Gaag besloot te wisselen en gooide Anil Koc en Christopher Mandiangu erin. Het bleek een gouden wissel te zijn. Twee minuten na de invalbeurt kwam Anil Koç aan de bal en werkte van circa 25 meter de bal erin. Weer twee minuten later gooide de andere invaller, Christopher Mandiangu, de bal voor de goal. Anthony van den Hurk kopte uitstekend de bal achter Jelle ten Rouwelaar: 2-1.

Daarna begon een spannende slotfase in het Jan Louwers Stadion. Elson Hooi werd er bij NAC Breda ingezet, zijn eerste inzet werd gepareerd door de uitblinkende Ruud Swinkels. Drie minuten blessuretijd werden toegevoegd en Anthony van den Hurk had in de counter nog een mogelijkheid. Maar die ging mis. Echt in de problemen kwam FC Eindhoven niet. De drie punten bleven in Eindhoven.

Robert Maaskant: ‘’Het is een enorme teleurstelling. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. FC Eindhoven voetbalt gemakkelijk, we verdedigden compact. Na rust meer druk gezet en we kregen meer balbezit. Resulteerde in 0-1. Na de twee goals zijn we niet meer bij machten geweest om het te herstellen. We moeten slikken.’’

Mitchell van der Gaag: ‘’Complimenten aan mijn team. Vorige week was een diepe teleurstelling. Vanavond kwam NAC Breda op bezoek, voor FC Eindhoven was het de eerste wedstrijd voor eigen publiek. Eerste helft waren we heer en meester, we creëerden de meeste kansen. In de tweede helft hebben we het moeilijker gehad. Ploeg zet het daarna knap om. We hebben iedereen nodig, dat bleek vandaag. In een paar minuten hebben we het knap omgedraaid. Het was een dikverdiende overwinning tegen een goede ploeg met veel  kwaliteit. Een enorme boost voor ons.’’

FC Eindhoven – NAC Breda 2-1 (0-0).
57. 0-1 Brands, 72. 1-1 Anil Koç, 75. 1-2 Anthony van den Hurk.
Gele kaart: 70. Thomas Horsten (FC Eindhoven).

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, N'Toko, Massop, Gunst; Swinnen, Horsten (71. Koç), Deschilder; Van Hout (71. Mandiangu), Van den Hurk, Vandeputte(91. Vink).

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar, Luis Pedro, De Kamps (89. Robinson), Brands, Verbeek, Borahsasar(80. Hooi), Seuntjens, Suk, Dingsdag, Van der Weg, Stam.