vrijdag 24 augustus 2018

Goede vrijdag voor FC Eindhoven: 3-2

In de 32e speelronde trof FC Eindhoven in het eigen Jan Louwers Stadion de N.E.C. Nijmegen. FC Eindhoven zou de koploper in eigen huis met 3-2 verslaan. Elton Kabangu scoorde twee keer voor rust en Kyle De Silva zorgde tien minuten voor tijd voor een 3-0 voorsprong. Anass Achabar en Wojciech Golla wisten het namens de bezoekers nog spannend te maken in de slotfase.

Joël Thomas verving de disciplinair geschorste Mart Lieder in de punt van de aanval. N.E.C. creëerde de eerste grote kans van de wedstrijd. Arnaut Groeneveld schoot net buiten de zestien rakelings langs het doel van Thomas Hooyberghs. Even later kwamen de Blauw-Witten op voorsprong. Elton Kabangu wist na een geweldige sprint over de linker kant van het veld de score te openen. Hij schoof de bal kalm onder de benen van doelman Joris Delle.
Na twintig minuten wisten de gasten weer eens een poging op doel te wagen. Na een kleine defensie dwaling bij FC Eindhoven kreeg Ferdi Kadioglu de gelegenheid te schieten. Zijn schot vloog echter over het Eindhovense doel. Een paar minuten later moest Thomas Hooyberghs in actie komen na een schot van Annas Achabar, de doelman bracht goed redding.
In de dertigste minuut kreeg de uitploeg een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Arnaut Groeneveld nam een vrije trap, via de voet Anass Achabar kwam de bal op het hoofd van Guus Joppen. Voor open doel kopte hij de bal op de lat. De rebound kon door Steven Langil niet tussen de palen worden geschoten.
Via Elton Kabangu kregen de Blauw-Witten nog een mogelijkheid, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Ook N.E.C. was even later gevaarlijk, het schot van Arnaut Groeneveld kon makkelijk worden gekeerd door Thomas Hooyberghs. Daarna zette Elton Kabangu de ploeg van Nascimento rianter op voorsprong na opnieuw een mooie counter. Tibo Van de Velde stuurde Elton Kabangu de diepte in waarna de Belgische aanvaller rustig afrondde.

Arnaut Groeneveld was na rust opnieuw gevaarlijk. Na een goede actie net buiten het zestienmetergebied schoot hij de bal hard op de lat. N.E.C. bleef op jacht naar de aansluitingstreffer, de Blauw-Witte defensie moest een aantal keer buigen voor de bezoekers maar tot doelpunten kwamen de Nijmegenaren, aan het begin van de tweede helft, niet.
N.E.C. had na rust het initiatief in handen. De ploeg van Pepijn Lijnders werd een aantal keer gevaarlijk, tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. FC Eindhoven probeerde het wel een aantal keer uit de counter, maar de Nijmeegse defensie stond in de weg. Het eerste schot richting doel kwam van de voet van onze aanvoerder. Branco van den Boomen ontving de bal van Jellert Van Landschoot en krulde de bal vanaf de punt van de zestien rakelings over het doel van Joris Delle.
Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg N.E.C. een grote mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Na een foutje van Thomas Hooyberghs kreeg Ferdi Kadioglu de kans om de bal het doel in te werken. Jellert Van Landschoot kopte de bal, op de lijn, uit het doel.
Even later werd het nog mooier voor FC Eindhoven. Invaller Kyle De Silva schoot vanaf een meter of 30 prachtig in de hoek, 3-0. Toch werd het nog even spannend en scoorden de bezoekers, Anass Achabar wist de eer te redden voor de Nijmegenaren. Thomas Horsten maakte na lang blessureleed zijn rentree bij FC Eindhoven.
In de blessuretijd bracht N.E.C. de achterstand terug tot één doelpunt. Een corner werd binnengekopt door Wojciech Golla. Het mocht echter niet baten voor de bezoekers. De drie punten bleven, na een nerveuze slotfase, in Eindhoven: 3-2.

Maandag a.s. gaat FC Eindhoven op bezoek bij SC Cambuur en volgende week vrijdag ontvangt FC Eindhoven De Graafschap in het Jan Louwers Stadion. Tickets voor deze wedstrijd zijn te bestellen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – N.E.C. Nijmegen 3-2 (2-0) 7. Elton Kabangu 1-0, 42. Elton Kabangu 2-0. 82. Kyle De Silva 3-0 84. Anass Achabar 3-1 Wojciech Golla 3-2 Scheidrechter: Siemen Mulder. Gele kaart: Rochdi Achenteh (FC Eindhoven), Guus Joppen, Mohamed Rayhi (NEC Nijmegen). Toeschouwers: 2487

FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster, De Wilde, Matthys, Van Landschoot; Achenteh (90. Horsten), van den Boomen, Swinnen; Van de Velde (75. De Silva), Thomas (66. Van Vaerenbergh), Kabangu

N.E.C. Nijmegen: Delle, Joppen (60. Heinloth), Verdonk, Dijkstra (60. Braken), Achabar, Groeneveld, Golla, Kadioglu, Langil (46. Langil), Sturing, Breinburg

Fotografie: Johan Manders