vrijdag 18 augustus 2017

• Goed fc eindhoven verliest nipt van roda jc kerkrade 2 3

Goed FC Eindhoven verliest nipt van Roda JC Kerkrade: 2-3

FC Eindhoven heeft de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek met 2-3 verloren van Roda JC Kerkrade. Halverwege het duel was het 1-2 in Limburgs voordeel. Mart Lieder (strafschop) en Dennis van Vaerenbergh zorgden voor de Eindhovense productie.

Net als in de oefenduels tegen de reserves van AS Trencín, sv Valkenswaard en Willem II lieten de Blauw-Witten zien dat het in staat is verzorgd en attractief voetbal te laten zien. Toch kwam de ploeg al snel in de wedstrijd op achterstand. Jorn Vancamp, nieuweling bij Roda JC, schoot via een Eindhovens been, de 0-1 binnen.
Amper 60 tellen later lag de bal aan de andere kant op de stip. Augustine Loof stoomde goed op en werd door Ard van Peppen binnen de beruchte lijnen neergelegd. Mart Lieder faalde niet vanaf de stip en schoot de 0-1 voorbij Filip Kurto.
Alessio Carlone had na een kwart wedstrijd de kans FC Eindhoven naar 2-1 te schieten, maar een Limburgs been voorkwam dat.
Op een moment dat de 2-1 in de lucht leek te hangen, viel de treffer aan de andere kant. Na balverlies combineerden Jorn Vancamp en Simon Gustafson zich naar de 1-2. De Zweed kwam oog-in-oog met Ruud Swinkels en met een Scandinavische koelheid schoof hij de bal voorbij Ruud Swinkels.

Na rust leek de wedstrijd snel gelopen. Roda-invaller Celestin Djim zag eerst een kopbal op de doellijn door Ruud SWinkels gestopt worden, maar wist drie minuten later alsnog te scoren. Op snelheid troefde hij het hart van de verdediging af en mocht op doel af gaan. In eerste instantie schoot Djim tegen de linkerpaal, maar in de rebound wist hij lsnog via de ndere paal te scoren: 1-3.
FC Eindhoven toonde zich niet teneergeslagen en opende de schiettent op Filip Kurto. De Poolse doelman was daar niet van onder de indruk en reageerde binnen drie minuten goed op een schoten van Nicky Kuiper, Alessio Carlone  en Dennis van Vaerenbergh.
Zeven minuten voor tijd bracht Van Vaerenbergh de stand terug naar 2-3. De jonge Belg kopte een corner van Branco van den Boomen goed binnen.
Even later kon het zelfs 3-3 worden, maar de jonge Jarno Janssen kreeg de bal, na opnieuw een goede hoekschop van Van den Boomen, niet goed tegen het hoofd.

Op zaterdag 29 juli speelt FC Eindhoven haar volgende oefenwedstrijd. Deze wordt gespeeld in België tegen Eendracht Aalst, aanvang 18.00 uur.

FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade 2-3 (1-1) 6. Jorn Vancamp 0-1, 7. Mart Lieder 1-1 (strafschop), 39. Simon Gustafson 1-2, 53. Celestin Djim 1-3, 83. Dennis van Verenbergh 2-3. Scheidsrechter: Christiaan Bax.

FC Eindhoven: Swinkels (76. Hooyberghs); Loof (46. Tibeau Swinnen), De Wilde, Matthys, Kuiper (60. Janssen); Horsten, Deschilder, Van den Boomen; Van Landschoot (60. De Silva), Lieder (46. Van Vaerenbergh), Carlone (60. Van la Parra).
Roda JC Kerkrade: Kurto; Dijkhijzen (76. Schlösser), Ananou (46. Werker), Kum (76. Auassar), Van Peppen (76. Kroonen); El Makrini (76. Rosheuvel), Ndenge (46. Djim), Gustafson (Gnjatic); Engels (76. Souren), Vancamp (63. Paulissen), Van Velzen (76. Rutjes).

Fotografie: Johan Manders