Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Gehavend fc eindhoven speelt gelijk tegen fc den bosch 0 0

Gehavend FC Eindhoven speelt gelijk tegen FC Den Bosch: 0-0

FC Eindhoven heeft thuis tegen FC Den Bosch met 0-0 gelijkgespeeld. De eerste helft was weinig spectaculair. In de tweede helft misten beide ploegen verschillende kansen op een treffer.

De eerste kans was voor FC Den Bosch. Furhgill Zeldenrust kreeg de bal in de 21ste minuut voor z’n voeten, maar in de draai schoot hij naast. Het eerste schot op doel van de FC Eindhoven was pas in de 29ste minuut. Roald van Hout schoot in de handen van doelman Kees Heemskerk. Ruim een minuut later was de mogelijkheid voor de rechtsbuiten groter. Een afgeketst schot van Anil Koç kwam voor de voeten van Roald van Hout, maar die schoot over. FC Eindhoven drukte iets meer door, maar in de counter waren de gasten gevaarlijk. Vooral via Furhgill Zeldenrust, die niet scherp voor het doel was.

In het begin van de tweede helft was het beeld andersom. FC Den Bosch zocht de aanval en FC Eindhoven probeerde in de tegenaanval gevaarlijk te worden. In de 60ste minuut kon Ruud Swinkels redden op een schot van Furhgill Zeldenrust en in de counter schoot Anil Koç FC Eindhoven bijna naar een voorsprong. Ruud Swinkels blonk in de tweede helft uit, want ook een schot van Arda Havar werd gepareerd.Tien minuten voor tijd had Niek Vossebelt de uitploeg op voorsprong kunnen zetten, het schot van de middenvelder ging maar net naast. Namens FC Eindhoven was invaller Christopher Mandiangu nog gevaarlijk met een stiftje dat net overging. De wedstrijd eindigde daarom met de ‘brilstand’: 0-0.

René van Eck: ‘’We wisten dat FC Eindhoven een paar geblesseerde spelers had. FC Eindhoven is een ploeg dat wil voetballen en dat wilden wij verhinderen. Dat hebben we goed gedaan. Allebei kregen we in de eerste helft weinig kansen. De tweede helft kregen we die meer. Maar die schoven we niet binnen. 0-0 is een terechte uitslag.’’

Mitchell van der Gaag: ‘’Voor de neutrale toeschouwer was het niet genieten. We hebben bijna een geheel elftal in de lappenmand. Fries Deschilder viel vandaag nog af, Sebastiaan de Wilde viel gister af. Wimilio Vink maakte basisdebuut in de Jupiler League en ook nog eens op rechtsback. Uiteindelijk sta ik hier met een tevreden gevoel. Ruud pakte een paar voortreffelijke ballen in de tweede helft. FC Den Bosch is een ploeg die in stijgende lijn zit. Onze ploeg verdient complimenten, niet vanwege de speelstijl, maar soms wordt er iets anders gevraagd. Beide ploegen hadden niet meer verdiend.’’

FC Eindhoven - FC Den Bosch 0-0 (0-0) . Scheidsrechter: Allard Lindhout. Aantal toeschouwers: 1855.

FC Eindhoven: Swinkels; Vink, Massop, Van den Buijs, Gunst; Swinnen, van Imschoot, Vandeputte (71. Horsten); Van Hout, Boere (64. Mandiangu), Koç.
FC Den Bosch: FC Den Bosch: Heemskerk; Disveld, Hofstede, Maatsen, Statie; Esajas, Vossebelt, Beekmans (56. Vykintas); Havar, Thomassen (75. Pozder), Zeldenrust (68. Boddaert).

Fotografie: John Claessens en Mark van Schijndel