vrijdag 02 maart 2018

• Geen polonaise voor fc eindhoven 4 0

Geen polonaise voor FC Eindhoven: 4-0

In een koud Den Bosch stond Oeteldonk FC – FC Lampegat op het programma. Voor 2.211 toeschouwers werd de ‘carnavalswedstrijd’ gespeeld. FC Eindhoven wist geen enkele vuist te maken en verloor de wedstrijd terecht met 4-0.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van Augustine Loof, de rechtsback ging alleen op keeper Heemskerk af, die wist de inzet echter te stoppen. Een minuut later was Sven Blummel gevaarlijk, het schot werd door Swinkels gestopt. De daaropvolgende hoekschop werd door de Bosschenaren over het doel van Swinkels gekopt.

In de 30e minuut schoot Mart Lieder weer eens op het doel van FC Den Bosch. De schuiver kon eenvoudig worden gepakt door Kees Heemskerk. Even later kreeg de ploeg van Will Boessen wederom een grote kans, na balverlies van Doriano Kortstam werd de bal in de zestien gebracht. De bal werd voor het doel gekopt waarna Sven Blummel tegen de paal schoot. Een minuut later was het wel raak. Jordy van der Winden schoot voor FC Den Bosch de bal tegen de touwen, 1-0.

Kort daarna was het bijna raak via Mart Lieder. Nadat hij de bal ontving van Elton Kabangu werkte hij de bal net naast het doel. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog twee grote mogelijkheden, Swinkels wist beide inzetten te keren. Dit bleek ook het laatste gevaar van de eerste helft, scheidsrechter Teuben besloot daarna het rustsignaal te geven.

De eerste grote mogelijkheid in de tweede helft leverde meteen een doelpunt op, na een strakke voorzet wist Bossche aanvoerder Niek Vossebelt de stand in de 60e minuut op 2-0 te zetten. Een paar minuten later krulde Sven Blummel na een mooie individuele actie de 3-0 binnen.

De topscorer van de thuisploeg Niek Vossebelt zette de eindstand op 4-0 door in de 75e minuut een vrije trap binnen te koppen. Tibeau Swinnen was nog dichtbij nadat hij een vrije trap over het doel krulde. Invaller Tibo van de Velde had waarschijnlijk de mooiste actie van FC Eindhoven. Na een passeeractie knalde de bal tegen de lat.

Mart Lieder had zijn positie op de topscorerlijst kunnen verstevigen door in de blessuretijd het doel te treffen, de bal ging echter nipt voorlangs. Maar zelfs dat zat er niet in voor de Blauw-Witten. De eindstand in het Timmermans Infra Stadion De Vliert bleef daarmee 4-0.

Volgende week vrijdag bezoekt Jong AZ het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn te bestellen via fc-eindhoven.nl/tickets.

Fotografie: Johan Manders

FC Den Bosch – FC Eindhoven 4-0 (1-0) 35. Jordy van der Winden 1-0, 60. Niek Vossebelt 2-0, 63. Sven Blummel 3-0, 75. Niek Vossebelt 4-0. Scheidsrechter: Stan Teuben. Gele kaart: Mattias Andersson (FC Den Bosch), Mart Lieder (FC Eindhoven). Toeschouwers: 2.211

FC Den Bosch: Heemskerk, Biemans, Van Son, Blummel, Vossebelt, Kaars (67. Van der Sande), Mert, Andersson, Azizov (83. Bolsius), Van der Velden, Brouwers (76. Felida).

FC Eindhoven: Swinkels; De Silva, Kortstam (65. Thomas), Matthys, Loof; De Wilde, Swinnen, El Hasnaoui (83. Van de Velde); Van Landschoot, Kabangu (65. Achenteh), Lieder.