vrijdag 15 december 2017

• Geen finale voor strijdend fc eindhoven 2 0

Geen finale voor strijdend FC Eindhoven: 2-0

In een met 17.400 toeschouwers gevuld Rat Verlegh Stadion is FC Eindhoven er niet in geslaagd de finale van de Jupiler Play-Offs te bereiken. De ruim 275 meegereisde Blauw-Wit-supporters zagen hun club binnen een minuut achterkomen door een doelpunt van Uros Matic. Sjoerde Ars scoorde vlak voor rust de tweede en laatste treffer van de wedstrijd.

Waar FC Eindhoven vooraf bang voor was, kwam uit. NAC Breda opende furieus aan de wedstrijd en kwam binnen een minuut op voorsprong. De thuisploeg zette flink druk na een afgeslagen hoekschop en Mats Seuntjens vond de vrijstaande Uros Matic. De volledig vrijstaande Serviër kon de bal eenvoudig binnen lopen.

FC Eindhoven was van slag en leek al snel onder de druk  te bezwijken. Ruud Swinkels kwam in de negende minuut goed uit zijn doel en ruimde de bal op tijd weg voor Mats Seuntjens gevaarlijk kon worden. De Bredanaar, net terug van een schorsing, ging onnodig door op de Eindhovense goalie en mocht blij zijn dat hij er met een gele kaart vanaf kwam. In het opstootje dat daarop volgde ging ook Gervane Kastaneer op de bon. Nadat de wedstrijd hervat werd leek NAC Breda op 2-0 te komen, maar scheidsrechter Jeroen Manschot keurde de treffer wegens een overtreding op Sebastiaan de Wilde af.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam FC Eindhoven beter in het spel en vonden de spelers elkaar beter in het veld. Na een kwart wedstrijd ging Jinty Caenepeel goed voorbij Donny Gorter en leverde een prima voorzet af op Gervane Kastaneer. De matchwinner van afgelopen vrijdag kreeg de bal niet goed op zijn hoofd en kopte in kansrijke positie naast het doel van Jelle ten Rouwelaar. Even later probeerde Anthony van den Hurk het in de korte hoek, maar de bal belandde in het zijnet.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg de thuisploeg weer enkele kansen. Ruud Swinkels reageerde alert op een volley van Sjoerd Ars, maar werd in de 40e minuut door de topscoorder van NAC Breda geklopt. De spits kopte de bal na een vrije trap van Mats Seuntjens tegendraads binnen: 2-0.

In het tweede bedrijf ging het spel gelijk op, zonder dat het direct voor veel gevaar zorgde. Anthony van den Hurk en Danny Verbeek hadden het vizier niet zuiver staan. Met Wimilio Vink, Marko Mitrovic en Maxime Gunst, die gedurende de tweede helft invielen voor Jari Vandeputte, Gervane Kastaneer en Tibeau Swinnen, ging FC Eindhoven op zoek naar de nodige treffer. Jinty Caenepeel wist Marko Mitrovic net niet te bereiken en een rebound van Fries Deschilder ging over.

NAC Breda moest in de slotfase alle zeilen bijzetten en er kwam met Uros Matic een derde NAC-speler met een gele kaart in het boekje van scheidsrechter Manschot. Zes minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan in het Rat Verlegh Stadion. Enes Ünal, zeven minuten eerder ingevallen voor Mats Seuntjens, ging hard door op Fries Deschilder en kreeg een directe rode kaart. In het tumult moest ook de al gewisselde Ronnie Stam naar de tribune.

In het restant van de wedstrijd wist FC Eindhoven niet meer te scoren en was de strijd om promotie voor de Blauw-Witten afgelopen.

NAC Breda - FC Eindhoven 2-0 (2-0) 1. Uros Matic 1-0, 40. Sjoerd Ars 2-0. Scheidsrechter: Jeroen Manschot. Rode kaart: 84. Enes Ünal, Ronnie Stam (beiden NAC Breda). Gele kaart: Mats Seuntjens, Danny Verbeek, Uros Matic (allen NAC Beda), Gervane Kastaneer, Jinty Caenepeel, Maxime Gunst, Dario van den Buijs (allen FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 17.400.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Stam (79. Lazic), Pedro, Van der Weg, Gorter; Matic, Naah (87. Duarte), Dingsdag, Verbeek; Ars, Seuntjens (78. Ünal).

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Massop; Swinnen (79. Gunst), Deschilder, Vandeputte (64. Vink); Caenepeel, Van den Hurk, Kastaneer (73. Mitrovic).