Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Futsal fc eindhoven sleept punt uit spektakelstuk

FUTSAL: FC Eindhoven sleept punt uit spektakelstuk

Na een waar spektakelstuk heeft FC Eindhoven uit bij FC Marlène een punt uit het vuur weten te slepen. Door een gelijkmaker van de Blauw-Witten in de laatste minuut was de eindstand bepaald op 4-4. Coach Carmelo Nieddu: “Ik ben tevreden, maar vind dat we meer verdienden.” 

 

Fel begin 
Dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden was ingecalculeerd. Waar minder rekening mee was gehouden was dat Roy Huisman de thuisploeg al na veertig seconden op voorsprong zette. Echter was ook Iliass el Attabi al meteen scherp. Twee minuten na de openingstreffer kon hij na fantastisch teamspel al de 1-1 binnentikken. Na dertien minuten was het toch weer Huisman die, tegen de verhoudingen in, voor de tweede maal scoorde: 2-1. Het ging op en neer. In de zestiende minuut mocht Mo Allouch na wederom prachtig samenspel de 2-2 inschieten. De ruststand was 3-2. Drie minuten voor het fluitsignaal maakt Annouar Boukhari via een afstandsschot de derde treffer voor FC Marlène.

 

Spanning en sensatie 
Het tweede bedrijf begon iets minder fel. De bovenliggende ploeg was de ploeg die moest scoren, FC Eindhoven. Vele kansen gingen voorbij. Aan de andere kant behoedde keeper Dennis Kapteijns de Blauw-Witten een aantal keer knap voor een verdere achterstand. Na acht minuten in de tweede helft kon Oualid Saadouni weer gelijk maken. Na een assist van El Attabi kon de aanvoerder intikken. Het leek de goede kant op te gaan, maar drie minuten later was het wederom Annouar Boukhari die roet in het eten gooide bij FC Eindhoven. Met een wereldgoal, een prachtig lobje, maakte hij de 4-3. Een hectische slotfase volgt. Allouch krijgt drie minuten voor tijd een rode kaart. Vanaf minuut 38 probeert FC Eindhoven het met vijf veldspelers, een tactiek die bleek te werken. Een minuut voor tijd was het Yoshua St. Juste die na een uitbraak de verlossende 4-4 kon intikken: de eindstand! 

 

Gemengde gevoelens 
Trainer Nieddu kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. “Aan het einde ben je toch blij met het punt. Je hebt tot één minuut voor tijd achter gestaan, dan is een punt toch mooi meegenomen”, vertelt de coach. Hij vervolgt: “Maar gezien het hele spelbeeld vind ik dat we meer verdiend hadden. We waren veelal de bovenliggende ploeg. Onze mannen hebben inzet getoond en hebben hard gewerkt. Het geeft voor mij veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.” 

 

Statistieken: 1. Roy Huisman 1-0, 3. Iliass el Attabi 1-1, 13. Roy Huisman 2-1, 16. Mo Allouch 2-2, 17.Annouar Boukhari 3-2, 27. Gele kaart Zakaria Amrani, 28.Oualid Saadouni 3-3, 31. Gele kaart Mo Allouch, 33. Annouar Boukhari 4-3, 35. Gele kaart Jeroen Kossen, 36 Rode kaart (2x geel) Mo Allouch, 39.Yoshua St. Juste 4-4. 

 

Meer nieuws over FC Eindhoven Futsal op http://fceindhovenfutsal.nl