Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Flitsende start periode met hattrick mart lieder 5 2

Flitsende start periode met hattrick Mart Lieder: 5-2

Vrijdagavond trof FC Eindhoven in eigen huis hekkensluiter Jong FC Utrecht. Jong FC Utrecht wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. In het Jan Louwers Stadion zou dit ook niet lukken. FC Eindhoven won riant met 5-2 van de Domstedelingen. Mart Lieder maakte bij zijn terugkeer meteen drie doelpunten, Elton Kabangu en Tibeau Swinnen waren verantwoordelijk voor de overige treffers.

FC Eindhoven was meteen vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg. Een kans in de tweede minuut kon worden gekeerd door FC Utrecht doelman Thijmen Nijhuis. Een paar minuten later kregen de Blauw-Witten een hoekschop, uit de kluts viel de bal voor de voeten van topschutter Mart Lieder. Hij wist binnen vijf minuten de 1-0 op het bord te zetten.
Jong FC Utrecht werd na de goal van Eindhoven een aantal keren gevaarlijk met een paar afstandsschoten. Karim Loukili en Nick Venema wisten echter niet tussen de palen te mikken. Rick van der Meer schoot wel op doel, maar Thomas Hooyberghs bracht eenvoudig redding.
Kort nadat de kleine Utrechtse storm was gaan liggen kwam FC Eindhoven op een 2-0 voorsprong. Rodney Klooster, gaf na een indrukwekkende sprint over de rechterzijde van het veld, de bal voor het doel van Utrecht. De bal ging aan Mart Lieder voorbij, maar Elton Kabangu wist de bal bij de tweede paal in het doel te werken.
Uit het niets stond het daarna 2-1. Uit een corner bleef de bal hangen waardoor Nick Venema kon profiteren. Vlak voor rust kregen de Blauw-Witten nog een enorme kans, maar Mart Lieder en Tibeau Swinnen wisten na drie pogingen van dichtbij niet te scoren.

Vijf minuten na de rust kreeg FC Eindhoven al snel de ideale gelegenheid om op een 3-1 voorsprong te komen. Scheidsrechter Van Herk gaf de Blauw-Witten een penalty, nadat Maarten Peijenburg een overtreding beging op Mart Lieder. De topscorer ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen: 3-1.
Nog geen vijf minuten later stond het al 4-1 voor de Blauw-Witten. Mart Lieder gaf na een goede actie in de zestien de bal aan Tibeau Swinnen. Hij schoot de bal in de verre hoek langs Thijmen Nijhuis.
In de 65e minuut wist Mart Lieder voor de derde keer deze wedstrijd een doelpunt te maken. Na een flitsende aanval via Abdelmalek El Hasnaoui en Branco van den Boomen, kreeg Mart Lieder een niet-te-missen kans en schoot hij de 5-1 binnen.
Jong FC Utrecht kreeg 10 minuten later een kans om iets terug te doen. Er werd een strafschop toegekend aan de Domstedelingen. Thomas Hooyberghs wist de strafschop van Nick Venema te keren, maar in de rebound was het wel raak, 5-2.

In het restant van de tweede helft bleef FC Eindhoven de dominante ploeg. De Blauw-Witten creëerden nog een aantal kansen, maar er werd niet meer gescoord. FC Eindhoven boekte na zes verliespartijen 'eindelijk' weer een overwinning.

Volgende week vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij MVV Maastricht. Een week later komt titelkandidaat NEC Nijmegen naar het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn te bestellen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 5-2 (2-1) 4. Mart Lieder 1-0, 28. Elton Kabangu 2-0, 37. Nick Venema 2-1, 50. Mart Lieder 3-1 (strafschop), 54. Tibeau Swinnen 4-1, 65. Mart Lieder 5-1, 75. Nick Venema 5-2. Scheidsrechter: Freek van Herk. Gele kaart: Rodney Klooster (FC Eindhoven) Redouan El Yaakoubi, Maarten Peijenburg (Jong FC Utrecht). Toeschouwers: 2.346

FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster, De Wilde, Matthys, Van Landschoot; Van den Boomen, Swinnen (84. De Silva), Achenteh; El Hasnaoui (78. Kada), Kabangu, Lieder (82. Thomas).
Jong FC Utrecht: Nijhuis, Yaakoubi, Peijenburg, Zwartjens, Brinkman, Van der Meer, Venema, Loukili (45. Sow), Hilterman (73. Dekkers), Mallahi, Özbozkurt (67. Mulder).

Fotografie: Pro Shots  Ton Damen