vrijdag 20 oktober 2017

Fikse nederlaag in Oss

Na het gelijke spel vorige week in eigen huis tegen MVV Maastricht waren er voor FC Eindhoven vanavond in Oss opnieuw geen drie punten. Na de eerste helft stond het 3-2 voor de thuisploeg, die de score na rust uitbouwde naar 6-2.

FC Oss kreeg de eerste kansen van de wedstrijd. In de zesde minuut kopte Rick Stuy van den Herik maar net naast en twee minuten later was het Tom Boere die de bal net voorlangs schoot. De eerste echte kans voor FC Eindhoven was meteen raak. In de 12e minuut kon keeper Koeman een afstandsschot van Caenepeel nog keren. De corner van Dario van den Buijs werd vervolgens van dichtbij binnengeschoten door Fries Deschilder.
Lang konden de Blauw-Witten niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later schoot Fatih Kamaci met een fraaie treffer FC Oss alweer langs FC Eindhoven. Daarna kregen de bezoekers twee kansen via Mart Lieder, maar hij wist die niet te benutten. Het was FC Oss dat niet veel later via een vlijmscherpe counter op voorsprong kwam. De diep gestuurde Istvan Bakx legde goed breed voor Tom Boere, die deze niet te missen kans binnen schoot: 1-2.
Daarna was het FC Eindhoven weer. In de 35e minuut kwam via een goede aanval de bal voor de voeten van Mart Lieder. Hij draaide prima weg en schoot hard de 2-2 tegen de touwen.
In de extra tijd van de eerste helft was het opnieuw FC Oss dat op voorsprong kwam. Weer kwam de goal van Tom Boere. Hij zette met een kopbal de thuisploeg op 3-2.

Maxime Gunst en de geblesseerde Fries Deschilder bleven na rust achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen Tibo van de Velde en nieuwe aanwinst Alemão in de ploeg. Direct na rust kreeg FC Eindhoven een paar goede kansen via Lieder en Van de Velde, maar opnieuw viel de goal aan de kant van de thuisploeg. Na een goede combinatie mocht ook Fatih Kamaci zijn tweede van de avond binnenschieten.
De Eindhovenaren kwamen deze tegenslag niet meer te boven en FC Oss kon de score zo verder uitbouwen. Een kwartier voor tijd kon Tom Boere vanaf de stip zijn derde van de avond binnen schieten. Invaller Richard van de Venne bepaalde een minuut voor tijd de eindstand op 6-2.

FC Eindhoven kan zich snel herstellen, dinsdag staat de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

FC Oss - FC Eindhoven 6-2 (3-2) 12. Fries Deschilder 0-1, 15. Fatih Kamaci 1-1, 22. Tom Boere 2-1, 35. Mart Lieder 2-2. 45+1. Tom Boere 3-2, 58. Fatih Kamaci 4-2, 74. Tom Boere (strafschop) 5-2. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Gele kaart: Ayrton Statie, Joep an den Ouweland (FC Oss), Tibeu Swinnen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1924.

FC Oss: Koeman jr.; Jansen (12. Piqué), Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie, Janssen, Kamaci (77. Van der Venne), Van den Ouweland, Lazic, Boere, Bakx.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Van Den Buijs, Sprockel, Gunst (46. Van de Velde); Swinnen, Deschilder (46. Alemão); Caenepeel (77. Uiterloo), Lieder, Vloet, De Silva.

Fotografie: Pro Shots | Marcel Bonte