zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fce jeugdspelers zorgen voor oranje doelpunten in portugal

FCE-jeugdspelers zorgen voor Oranje-doelpunten in Portugal

Vijf jeugdspelers van de FCE Randstad Academy maakten hun opwachting in het Nederlands Zaalteam voor spelers onder de 17 jaar. Zij namen dit weekend deel aan een vierlandentoernooi in Porto. FCE Randstad Academy onderscheidt zich van andere jeugdopleidingen doordat de spelers actief zijn op het veld én in de zaal. De uitnodigingen voor het Nederlands team zijn een groot compliment voor de spelers en de gehele opleiding. 

Jarno Janssen, Joran Vermeulen, Kaj de Rooij, Lucas de Wit en Jay Idzes deden mee. Het Nederlands team trof daar de leeftijdgenoten van Portugal, Spanje en Italie. Het toernooi werd gestart met een spannend duel tegen de Spanjaarden, waar maar nipt werd verloren: 3-5. Doelpunten werden gemaakt door Joran Vermeulen (2x) en Kaj de Rooij.

Tegen gastland Portugal was het team vervolgens kansloos: 8-1. Het doelpunt werd gemaakt door Blauw-Witter en captain Jarno Janssen. Op de slotdag verloor Oranje met 1-3 van Italie, na 0-0 ruststand. Kaj de Rooij scoorde namens Nederland. De FC Eindhoven spelers zorgden dus namens het Nederlands team voor alle doelpunten. Het toernooi was vooral een mooie ervaring en goed voor de ontwikkeling. Klasse gedaan, mannen!


De beelden van de wedstrijd tegen Spanje zijn te zien via YouTube: