vrijdag 26 oktober 2018

• Fc twente maatje te groot voor fc eindhoven

FC Twente maatje te groot voor FC Eindhoven

Dinsdagavond stond voor FC Eindhoven de bekerwedstrijd tegen FC Twente op het programma. De nummer 12 van de Eredivisie was een maatje te groot voor de nummer 13 van de Jupiler League. Het werd 3-0 in De Grolsch Veste.

Tibo van de Velde begon in de basis ten koste van Tarik Kada. De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Enschede. Via Tom Boere en Luciano Slagveer schoot Adnane Tighadouini in de handen van Ruud Swinkels. FC Eindhoven liet daarna ook van zich horen, Kyle De Silva stuurde Mart Lieder weg maar vond de Twentse doelman Jorn Brondeel op zijn pad.
Vervolgens werd FC Twente weer gevaarlijk. Na een voorzet van Luciano Slagveer testte Jelle van der Heyden Ruud Swinkels met een schot. Daarna werkte Tibeau Swinnen de bal slecht weg en schoot Adnane Tighadouini in de handen van de FC Eindhoven doelman. FC Twente-aanvoerder Stefan Thesker raakte de paal in de rebound na een corner. Uit de corner die daarop volgde kopte oud-FC Eindhoven speler Tom Boere wel binnen, 1-0.
Voor rust werd FC Eindhoven enkele keren gevaarlijk voor het doel van de Twentenaren. Jellert Van Landschoot zag zijn schot over het Twentse doel gaan. Daarna volgde een schot van Tibo van de Velde, maar de bal eindigde in de handen van Jorn Brondeel. Na een voorzet van Jellert Van Landschoot kon Mart Lieder net niet binnen tikken. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde Oussama Assaidi het nog met een prachtige solo maar Hervé Matthys kon weg werken.

Kort na rust kwam FC Twente op een 2-0 voorsprong. Uit een counter via Luciano Slagveer en Fredrik Jensen scoorde opnieuw Tom Boere. Enkele minuten daarna gaf scheidsrechter Edwin van de Graaf met hulp van de videoref een strafschop voor FC Twente. Op de beelden was te zien dat Mart Lieder zijn hand gebruikte toen hij in de muur stond. De penalty werd benut door Adnane Tighadouini.
Ook na de 3-0 bleef FC Eindhoven voetballen, Branco van den Boomen schoot net naast het doel van FC Twente. Mart Lieder zag vervolgens dat Jorn Brondeel wat voor zijn doel stond en schoot van ruime afstand in het zijnet.
Enkele minuten later miste Adnane Tighadouini de kans op 4-0 nadat hij alleen op Ruud Swinkels afkwam. Daarna redde de doelman opnieuw na een schotje van Michael Liendl. Wilfred van Leeuwen liet Nicky Kuiper nog speelminuten maken in het stadion waarin hij kampioen van Nederland werd met FC Twente.
In de slotfase werd Ruud Swinkels nog enkele keren getest. Schoten van Adnane Tighadouini en Isaac Buckley-Ricketts werden een prooi voor de doelman. Isaac Buckley-Ricketts schoot na een mooie actie rakelings over en Adnane Tighadouini zag een schot nog op de paal gaan.

FC Eindhoven verliest met 3-0 bij FC Twente en ligt uit het bekertoernooi. Aanstaande vrijdag ontvangt FC Eindhoven Jong Ajax in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

FC Twente – FC Eindhoven 3-0 (1-0) 28. Tom Boere, 49. Tom Boere, 56. Adnane Tighadouini. Scheidrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Mart Lieder (FC Eindhoven). Toeschouwers 18.100.

FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Thesker, Bijen, Cuevas; van der Heyden, Liendl (76. van der Lely), Tighadouini; Assaidi (46. Jensen), Boere, Slagveer (69. Buckley-Ricketts)
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, De Silva; van den Boomen, Swinnen (61. Van Vaerenbergh), Van Landschoot (79. Kuiper); Van de Velde, Lieder, Kabangu (46. Loof)

Fotografie: Johan Manders