Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

FC Eindhoven zet te laat aan: 2-1

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 2-1 verloren. Bij rust stond het al 2-0, maar Diego Karg scoorde op fantastische wijze de aansluitingstreffer. Joey Sleegers schoot nog op de paal, maar de gelijkmaker zat er niet in.

Na vier minuten was het al 1-0 voor VVV-Venlo. Tom Muyters wilde de bal wegwerken, maar hij schoot in de voeten van Melvin Platje. De aanvaller kon eenvoudig binnenschieten. Een vroege tegentreffer dus voor de ploeg van Jean-Paul de Jong. Direct daarna nam FC Eindhoven het initatief in handen. De eerste kans voor de Blauw-Witten was in de 15e minuut, een knap schot van Roald van Hout werd gepakt door keeper Niki Mäenpää. Diego Karg begon in de spits, omdat Tom Boere last van zijn rug had. Diego Karg kreeg direct een paar kleine mogelijkheden, zijn schoten troffen echter het doel niet. Duidelijk was wel dat FC Eindoven wakker was.
Dat bleek niet te helpen, want na 28 minuten stond er 2-0 op het scorebord. Een goede combinatie door het centrum van VVV-Venlo werd  afgemaakt door Vito van Crooij. FC Eindhoven had daarna moeite om direct weer in de aanval te gaan, er werden teveel ballen van blauw-wit naar zwart-geel gespeeld.

Na rust bleef Norichio Nieveld achter in de kleedkamer, Fries Deschilder viel in. Branco van den Boomen zakte een linie naar achter. Na rust had FC Eindhoven de bal, maar kreeg VVV-Venlo weer de grootste kans. In de omschakeling stond Vito van Crooij helemaal vrij, maar hij kreeg de bal er niet in. Tom Muyters pakte de bal uit de hoek. In de 59ste minuut was daar Diego Karg. Diego Karg nam de bal geweldig aan, kapte de verdediger uit en bleef koel voor de goal. De spanning leek daarmee terug.
Een vrije trap van Branco van den Boomen kon gepakt worden door Niki Mäenpää . De druk werd groot van FC Eindhoven. In de 74ste minuut gaf Jens van Son de bal voor en Joey Sleegers verlengde de bal op de paal. Dè mogelijkheid op de gelijkmaker. Ruim 5 minuten later was daar een mogelijkheid voor Jason Bourdouxhe, zijn schot werd gekraakt. Het initiatief leverde geen doelpunt op, waardoor FC Eindhoven met 2-1 verloor.

Jean-Paul de Jong: ’’We hebben VVV-Venlo in de beginfase geholpen. Met persoonlijke fouten brachten wij hen in het zadel. In de omschakeling werd het 2-0. In de tweede helft zagen wij het FC Eindhoven dat we willen zien. We gaven wel wat ruimte weg, maar de 2-1 viel. Toen ging iedereen erin geloven. Maar de bal vloog er niet meer in. De wedstrijd hebben we in het begin weggegeven. In de vierde periode hebben we nog een mooie uitdaging, te beginnen met de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.’’

Maurice Steijn: ’’Na een slechte reeks, zijn we er mentaal bovenop gekomen. Een fout bij FC Eindhoven leverde de 1-0 op. In de eerste helft was er niet veel aan de hand. FC Eindhoven heeft een ongelofelijke goede ploeg. Optisch kwamen we in de problemen, maar we kregen weinig kansen tegen. Na de 2-1 was het billenknijpen. We waren gelukkig, want een handsbal werd niet gezien. Dat had een strafschop moeten zijn. Ik ben desondanks trots op de overwinning.’’

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-1 (2-0). 3. Melvin Platje 1-0, 29. Vito van Crooij 2-0, 59. Diego Karg 2-1. Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Gele kaart: Melvin Platje, Vito van Crooij (beiden VVV-Venlo), Roald van Hout (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3600.

VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Altheer (81. Maksimenko), Promes, Fleuren; Post, Nijholt (77. Elita), Voorn; Platje, Khalouta (79. Wolters), Crooij.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael (86. Hunte), N'Toko, Nieveld (46. Deschilder), Bourdouxhe; Van Son, Swinnen, Van den Boomen; Van Hout, Karg (70. Gunst), Sleegers.

Fotografie: PRO SHOTS | Henk Korzelius

.