Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

FC Eindhoven wint van KRC Genk: 2-1

Zondagmiddag heeft FC Eindhoven in een oefenwedstrijd weten te winnen van KRC Genk, dat op het hoogste niveau van Belgie uitkomt. Namens de Eindhovenaren scoorden Daoud Bousbiba en testspeler Rafael Uiterloo in het MijnStadion te Beringen. 

KRC Genk, dat donderdag nog uitkwam in de Europa League, speelde vooral met haar talenten in de basisopstelling. Vaste kracht Karelis deed ook mee en liet direct zijn kwaliteit zien. Op snelheid was hij een aantal keer gevaarlijk. Namens FC Eindhoven was Thomas Horsten met zijn hoofd al snel dichtbij een treffer. 

Na 16 minuten nam KRC Genk de leiding. Katuka Tshimanga maakte de treffer voor de Belgische Blauw-Witten. Wat volgde was een gelijkwaardig duel. Met nog een half uur te spelen wisselde Ricardo Moniz. Daarna werd FC Eindhoven sterker en sterker. Dat leverde via Daoud Bousbiba direct de gelijkmaker op. 

In de 71ste minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong. Na een individuele actie van Kyle de Silva kon Rafael Uiterloo binnenschieten: 1-2. Daoud Bousbiba had de 1-3 nog op de voet, maar die kans ging net naast. FC Eindhoven sloot de wedstrijd wel met winst af. Woensdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma, thuis tegen Sporting Hasselt. 

KRC Genk - FC Eindhoven 1-2 (1-0). 16. Katuka Tshimanga 1-0, 66. Daoud Bousbiba 1-1, 71. Rafael Uiterloo 1-2. 

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Loof (61. De Wilde), Horsten (61. Sprockel), Rossen (61. Van den Buijs), Gunst; Rowell (61. Swinnen), Deschilder, Vandeputte (61. De Silva); Kelbel (61. Lieder), Uiterloo, Koc (61. Bousbiba).