zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven wint tweede keer op rij 2 1

FC Eindhoven wint tweede keer op rij: 2-1

FC Eindhoven heeft een goed, lang weekend gehad. Ook in het tweede duel, thuis tegen Achilles'29 werden drie punten gepakt. Een eigen doelpunt en een doelpunt van spits Mart Lieder bezorgden de Blauw-Witten de overwinning: 2-1.

Zowel Achilles'29 als FC Eindhoven wonnen vrijdag hun eerste competitieduel. Beide ploegen wilden deze zegereeks voortzetten en begonnen dan ook allebei met dezelfde opstelling.FC Eindhoven dat na de teleurstellende nederlaag tegen Volendam wat goed te maken had voor eigen publiek begon sterk aan de wedstrijd. In de 8e minuut leidde dit tot de eerste grote kans. Na een goede aanval gaf Deschilder een afgemeten voorzet, die Uiterloo maar net naast kopte.

Een paar minuten later was Achilles'29 voor het eerst gevaarlijk. Uit een vrije trap kopte Thijs Hendriks voorlangs. Daarna waren de kansen weer voor de Eindhovenaren. Zo redde doelman Te Loeke knap op een kopbal van Uiterloo. In de 21e minuut kwam Augustine Loof goed mee op en gaf een scherpe voorzet af. Deze werd door Boelens in eigen doel gegleden: 1-0.

Het was Eindhoven dat daarna een aantal mogelijkheden kreeg op de 2-0, maar echt gevaarlijk werden de Blauw-Witten niet. Na rust begonnen beidde ploegen slordig aan de tweede helft en werden er aan beide kansen geen grote kansen gecreëerd. Na een minuut of tien werd een afstandsschot van Achilles van richting veranderd door het hoofd van Rafael Uiterloo, maar deze bal ging over. Niet vlak daarna kwam FC Eindhoven opnieuw goed weg. Een schot van Kursad Sürmeli kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Toch was het FC Eindhoven dat wist te scoren. Uiterloo zette met een schitterende steekpass Mart Lieder vrij voor de goal, die oog in oog met doelman Te Loeke de bal in de verre hoek schoof: 0-2. Meteen daarna was Achilles'29 dicht bij de aansluitingstreffer, maar Hendriks schoot de bal naast.

Met nog een kwartier op de klok kregen de Blauw-Witten opnieuw een grote kans. Een scherpe voorzet van Lieder werd maar net gemist door Uiterloo. In de 79e minuut ging Boogers naar de grond en scheidsrechter Martens legde de bal op de stip. Hendriks faalde niet en schoot vanaf 11 meter de aansluitingstreffer binnen.

Achilles'29 ging daarna opzoek naar de gelijkmaker. Het werd nog een paar keer spannend voor het doel van Swinkels, maar de bal ging er niet meer in. Hierdoor boekte FC Eindhoven haar tweede overwinning op een rij.

FC Eindhoven – Achilles'29 2-1 (1-0) 21. Mischa Boelens (e.d.) 0-1, 65. Mart Lieder 2-0, 80. Thijs Hendriks 2-1. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Maxime Gunst, Dario van den Buijs (beiden FC Eindhoven), Jop van Steen (Achilles'29). Aantal toeschouwers: 1960

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Van den Buijs, Sprockel, Gunst (82. De Wilde); Rossen, Deschilder, De Silva; Bousbiba (74. Swinnen), Uiterloo (90+2. Vandeputte), Lieder.
Achilles'29: Te Loeke; Boelens, Beijer, Van de Beek, Sürmeli, Hendriks, Van Steen, Dekkers (62. Hemmink), Popalzay (74. Raterink), Thoone (42. Boogers), Zeller

Fotografie: Marcel Bonte | Pro Shots