Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Fc eindhoven wint topper tegen vvv venlo 2 0

FC Eindhoven wint topper tegen VVV-Venlo: 2-0

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van nummer twee VVV-Venlo. Het verschil met de Limburgers is daardoor geslonken tot één punt. De doelpuntenmakers waren Jinty Caenepeel en Jari Vandeputte.

Spits Anthony van den Hurk had na enkele minuten al een behoorlijke kans, maar zijn kopbal ging over het doel. Na 14 minuten was het al raak voor FC Eindhoven. Jinty Caenepeel werd diep gestuurd door aanvoerder Chiró N'Toko en troefde verdediger Niels Fleuren af. De Belgische aanvaller rondde op knappe wijze af. 1-0!
Slechts tien minuten later stond de 2-0 op het sorebord. Jari Vandeputte pikte de bal op bij Niels Fleuren en kon alleen op doelman Jordy Deckers af. De jonge Belg, die weer eens mocht starten, bleef koel voor de goal. Na een prachtige aanval kon Jinty Caenepeel de derde treffer van de avond maken, maar Jordy Deckers was op tijd uit zijn goal. VVV-Venlo had enkele mogelijkheden. Zo kopte Leandro Resida een voorzet van links net naast en Ruud Swinkels moest ingrijpen bij een afstandsschot van Vito van Crooij.
Wat volgde was een enorme kans voor Jinty Caenepeel. Hij kwam alleen voor het doel en schoot net naast. De ruststand had ruimer uit kunnen vallen, al had VVV-Venlo enkele goede fases. Net voor de thee schoten de Limburgers via Mitchell Paulissen nog een hoekschop op de paal.

Na rust kwam met Torino Hunte een tweede ex FC Eindhoven speler in het veld. Jason Bourdouxhe was in de eerste helft de gelederen van VVV al komen versterken. Torino Hunte was direct tweemaal gevaarlijk, respectievelijk Ruud Swinkels en Dario van den Buijs voorkwamen een doelpunt. VVV-Venlo werd sterker en sterker. Het duel werd wat onvriendelijker, er werden meer overtredingen gemaakt. Toch kwamen de Venlonaren niet tot grote kansen. Ruud Swinkels werd maar enkele malen getest. De verdediging bleef sterk overeind en FC Eindhoven pakte daardoor de winst. Het 'Eindhoven zal wezen, Eindhoven zal zijn' was te horen, de drie punten waren binnen.

"Het was even afwachten hoe we zouden reageren na maandag", verklaarde trainer Mitchel van der Gaag na afloop. "Maar we speelden een fantastische eerste helft. We speelden tegen een concurrent en er stond wat druk op. Het enige verwijt na de eerste helft was dat we meer moesten scoren. VVV-Venlo veranderde wat in de tweede helft, toch zijn we redelijk eenvoudig op de been gebleven. Ben blij met de reactie van mijn ploeg, complimenten."

FC Eindhoven - VVV-Venlo 2-0 (2-0) 14. Jinty Caenepeel 1-0, 24. Jari Vandeputte 2-0. Scheidsrechter: Richard Martens. Gele kaart: Gervane Kastaneer, Jari Vandeputte (beiden FC Eindhoven), Torino Hunte, Vito van Crooij (beiden VVV-Venlo). Aantal toeschouwers: 3168.

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Van den Buijs, N'Toko, Massop; Swinnen, Deschilder, Vandeputte (84. Vink); Caenepeel (90. Koç), Van den Hurk (76. Van Hout), Kastaneer.
VVV-Venlo: Deckers; Rutten (18. Bourdouxhe), Buwalda, Kruijsen, Fleuren (46. Hunte); Sevinç, Nijholt, Paulissen; V. van Crooij, Seuntjens, Resida (67. Opoku).

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens