dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven wint topper tegen go ahead eagles 1 2

FC Eindhoven wint topper tegen Go Ahead Eagles: 1-2

FC Eindhoven is de eerste ploeg die in de nieuwe Adelaarshorst drie punten heeft weten te pakken. Degradant Go Ahead Eagles werd door doelpunten van Jinty Caenepeel en Tom Boere verslagen met 1-2. Een overtuigende tweede helft maakte het verschil in Deventer.

In een sfeervol stadion kreeg de thuisploeg de eerste kans. Jeffrey Rijsdijk schoot hard, maar Ruud Swinkels redde uitstekend. Hij tikte de bal over de lat. FC Eindhoven kon in het begin van de wedstrijd maar met moeite onder de druk uitkomen. Tot de twaalfde minuut. Jari Vandeputte kwam er via de linkerkant door en gaf een voorzet naar Jinty Caenepeel. De Belg raakte de bal in twee instanties goed en het stond 0-1 voor de Blauw-Witten.
Daarna had Go Ahead Eagles het meeste balbezit, FC Eindhoven gaf weinig weg. Toch werd het net voor rust gelijk. Randy Wolters werd vrijgespeeld op links en schoot de bal hard achter doelman Ruud Swinkels. Een fikse tegenvaller voor het team van Mitchell van der Gaag, zo vlak voor de thee.

Na rust maakte FC Eindhoven het direct goed. Ruud Swinkels schopte vanuit z’n handen de bal in de voeten van Jinty Caenepeel. En de rechteraanvaller moet geen ruimte gegund worden, want de bal werd precies op het hoofd van Tom Boere gelegd. De spits kopte prima binnen: 1-2. FC Eindhoven zette door en dat leverde gevaar op. De opkomende Thomas Horsten schoot, Theo Zwarthoed had moeite met het schot maar tikte de bal uit het doel.  De ruimte voor de uitploeg nam toe en Thomas Horsten kreeg nog een goede kans. De rechtsback raakte de bal verkeerd en schoot over. Ook invaller Anthony van den Hurk had de derde treffer moeten maken, maar liep zich stuk in de verdediging van de thuisploeg.
De grootste kans was voor Jinty Caenepeel. Hij kreeg de bal van Jari Vandeputte en schoot vol op de lat. FC Eindhoven bleef maar aanvallen. Jari Vandeputte had de beslissing op z’n voet, Theo Zwarthoed hield de bal weer tegen. FC Eindhoven moest zich gaan belonen. Zes minuten kwamen erbij, de spanning nam toe in het goedgevulde uitvak. Go Ahead Eagles speelde 'alles of niets'. Dé kans op de gelijkmaker was voor Leon de Kogel. In de allerlaatste minuut redde Ruud Swinkels formidabel op een schot van de spits. De goede tweede helft werd niet beloond met een derde goal, maar het team overleefde op een bewonderenswaardige manier. De ruim honderd supporters uit Eindhoven konden met een tevreden gevoel naar huis, waar maandag FC Emmen op bezoek komt.

Dennis Demmers: "We begonnen goed aan de wedstrijd. De keeper van FC Eindhoven pakte meteen een goede bal. FC Eindhoven kwam er bij vlagen goed uit. Het eerste tegendoelpunt viel te gemakkelijk. We speelden FC Eindhoven in de kaart. Ze hadden in de tweede helft het overwicht. In de slotfase drongen we ze terug, maar creëerden niet echt grote kansen. FC Eindhoven had het al eerder af kunnen maken. De keeper pakt wederom een geweldige bal, maar een gelijkspel was niet verdiend geweest."
Mitchell van der Gaag: "Tevreden trainer. Een groot compliment naar m’n ploeg. Van tevoren hadden we al een lastige pot verwacht. We hebben de ploeg voorbereid op de atmosfeer. We hebben de durf getoond en de vroege goal hielp daarbij. Daarna liepen we te ver terug. Toen viel net voor rust de 1-1. Na rust scoren we gelijk de 1-2, goede assist van Ruud Swinkels. Het enige verwijt daarna is dat we geen 1-3 maakten. Op het einde bracht Go Ahead Eagles power erin, Swinkels had nog een geweldige redding. Anders zit je nu hier heel anders."

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-2 (1-1). 12. Jinty Caenepeel 0-1, 43 Randy Wolters 1-1, 47. Tom Boere 1-2. Scheidsrechter: Ed Janssen. Gele kaart: Leon de Kogel, Bart Vriends (beiden Go Ahead Eagles), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 8907.

Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Van der Meer; Rijsdijk (67. Teijsse), Daemen (86. Ten Den), Dzepar (57. Van Overbeek); Van Ewijk, De Kogel, Wolters.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Van den Buijs, De Wilde, Massop (70. Rossen); Van Imschoot, Deschilder, Vandeputte; Caenepeel (83. Van Hout), Boere (63. Van den Hurk), Koç.

Fotografie: Proshots | Erik Pasman