dinsdag 23 juli 2019
19:00 uur

FC Eindhoven wint spektakelstuk

FC Eindhoven heeft het eerste thuisduel van 2019 met 3-2 weten te winnen van N.E.C. Nijmegen. In de tweede helft bogen de Eindhovenaren een 1-2 achterstand om door doelpunten van Branco van den Boomen en Elisha Sam.

 
In de openingsfase had FC Eindhoven het betere van het spel. De bezoekers hadden weliswaar het meeste balbezit maar FC Eindhoven creëerde een aantal goede kansen. Zo kregen de Blauw-Witten de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Elton Kabangu kreeg een goede kans om de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong te schieten. De Belg volleerde echter net naast na goed voorbereidend werk van Marcelo Lopes. 
De defensie van N.E.C. had het erg lastig met het hoge druk zetten van FC Eindhoven. Zo kreeg Marcelo Lopes een gigantische kans nadat hij de bal had ontfutseld van Robin Buwalda. De vleugelspeler kon het overzicht echter niet bewaren waardoor keeper Marco van Duin de bal vrij gemakkelijk kon oppikken. 
N.E.C. liet halverwege de eerste helft voor het eerst van zich horen. De afstandspoging van Anass Achahbar miste kracht om voor echt gevaar te zorgen. 
Zeven minuten voor rust kwam FC Eindhoven op een verdiende 1-0 voorsprong. Alvin Daniëls kon makkelijk binnentikken na goed voorbereidend werk van aanvoerder Branco van den Boomen. 


De bezoekers gingen anders spelen in de tweede helft. Trainer Jack de Gier wisselde twee spelers en liet daarmee duidelijk merken dat hij niet tevreden was over de eerste helft. Deze omzettingen resulteerden direct in een goede mogelijkheid voor de Nijmegenaren. 
FC Eindhoven kwam met de schrik vrij nadat Jonathan Okita na een lange rush snoeihard op de lat schoot. Even later kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Invaller Mike Ndayishimiye kon van dichtbij binnentikken na een goede voorzet van Lartey-Sanniez.
FC Eindhoven liet even later ook van zich horen. Een hakbal van Marcelo Lopes werd ternauwernood van de lijn gehaald door de defensie van de bezoekers. 
Aan de andere kant legde scheidsrechter Stan Teuben de bal op de stip na een overtreding van Augustine Loof op Ole Romeny. De van AZ overgekomen Ferdy Druijf benutte de buitenkans en zette de Nijmegenaren daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Aan de andere kant vroeg FC Eindhoven tot twee keer toe ook om een penalty, bij beide gevallen besloot de scheidsrechter om de bal niet op de stip te leggen. 
Een kwartier voor tijd kregen de Eindhovenaren alsnog een penalty nadat Elton Kabangu ten val werd gebracht door Robin Buwalda. Branco van den Boomen schoot de strafschop onberispelijk hard binnen. 
In de slotfase kwam FC Eindhoven voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. De ingevallen Elisha Sam schoot op prachtige wijze raak nadat hij zichzelf knap had vrijgespeeld. In de absolute slotfase hielden de Eindhovenaren de boel goed dicht waarmee de drie punten in Eindhoven bleven.  

 
Volgende week vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij FC Volendam. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via: fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – N.E.C. Nijmegen 3-2 (1-0) 39. Alvin Daniëls 1-0, 53. Mike Ndayishimiye 1-1, 61. Ferdy Druijf 1-2 (strafschop), 78. Branco van den Boomen 2-2 (strafschop), 89. Elisha Sam 3-2. Scheidsrechter: Stan Teuben. Gele kaart: Branco van den Boomen, Karim Essikal, Ruud Swinkels (FC Eindhoven), Rens van Eijden, Brahim Darri, Joey van den Berg, Terry Lartey-Sanniez (N.E.C. Nijmegen). Toeschouwers: 2.884.


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Van den Boomen, Bourard (72. Sam), Loof, Lopes, Achenteh.
N.E.C. Nijmegen: Van Duin, Van Eijden, Buwalda, Overtoom (90. Kvida), Darri (46. Ndayishimiye), Van den Berg, Achahbar (46. Romeny), Druijf, Labylle, Lartey-Sanniez, Okita.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Achenteh; Essikal, Bourard, Van den Boomen; Kabangu, Daniëls, Lopes.
NEC Nijmegen: Van Duijn; Lartey-Sanniez, Van Eijden, Buwalda, Labylle, Overtoom, Darri, Van den Berg, Achahbar, Druijf, Okita.

 

Fotografie: Johan Manders/Ilja Ramakers