vrijdag 18 augustus 2017

• Fc eindhoven wint oefenwedstrijd op belgische bodem 3 4

FC Eindhoven wint oefenwedstrijd op Belgische bodem: 3-4

In het Belgische Brugge won FC Eindhoven vandaag in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-4. Jong Club Brugge was de tegenstander op het veld naast het Jan Breijdel Stadion. Doelpunten voor FC Eindhoven werden gemaakt door Endy Opoku Bernadina (3x) en Anil Koç.

Aan de kant van FC Eindhoven deden twee nieuwe testspelers mee. Endy Opoku Bernadina mocht aantreden in het Blauw-Wit. De jonge aanvaller speelde vorig seizoen bij RKC Waalwijk. Ook de Duitser Christopher Mandiangu deed mee bij de Eindhovenaren. Verder speelden Benjamin van den Broek, Tom van Imschoot en Anil Koç net als in de wedstrijd tegen MVV Maastricht ook vandaag weer mee.

FC Eindhoven keek al heel vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Al na 10 seconden spelen scoorde Jong Club Brugge. Vanaf de aftrap werd er een diepe bal gegeven, deze kwam bij een speler van Club Brugge terecht. Hij schoot raak met een afstandsschot.

Het was testspeler Endy Opoku Bernadina die wat terug kon doen voor de Blauw-Witten. Er werd een overtreding op de aanvaller gemaakt in het 16-meter gebied, waarna de scheidsrechter een penalty toekende. Opoku mocht zelf achter de bal gaan staan en schoot onberispelijk binnen. In de 33ste minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong in Brugge. Thomas Horsten ging de combinatie aan met Endy Opoku Bernadina, waarna laatstgenoemde zijn tweede doelpunt maakte.

Na rust bleef FC Eindhoven aanvallen. Wimilio Vink veroverde de bal van zijn tegenstander en legde af op Christopher Mandiangu (testspeler). De voorzet van de Duitser werd binnengetikt door Endy Opoku Bernadina, die zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte. Al snel deed Jong Club Brugge wat terug. Na een communicatiefoutje achterin werd de stand 2-3. Drie minuten na de aansluitingstreffer scoorde Club Brugge de gelijkmaker na een mooie combinatie. Uiteindelijk schreef FC Eindhoven de overwinning op zijn naam door een doelpunt van Anil Koç, hij scoorde op aangeven van Miguel Lopes.

Aanstaande zaterdag speelt FC Eindhoven de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie. In Hasselt staat de wedstrijd tegen Sporting Hasselt op het programma. De aftrap is om 19:30 uur,

Opstelling FC Eindhoven: Kramer; Horsten, Verstraaten, van den Buijs, Lamers; van Imschoot, van den Broek, Deschilder (46. Vink); Dos Santos (46. Mandiangu), Opoku Bernadina (79. Lopes),  Lopes (46. Koç).