zaterdag 15 juli 2017

• Fc eindhoven wint nipt van jong fc utrecht 2 1

FC Eindhoven wint nipt van Jong FC Utrecht: 2-1

Na de wedstrijd tegen SC Cambuur van afgelopen zondag heeft FC Eindhoen opnieuw drie punten in de wacht weten te slepen. In het Jan Louwers Stadion werd Jong FC Utrecht met 2-1 verslagen. Halverwege het duel was de stand 1-1 dankzij treffers van Rai Vloet en Mitchell van Rooijen. Met zijn eerste doelpunt voor FC Eindhoven werd Tibo van de Velde na rust matchwinner.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Na vijf minuten kreeg FC Eindhoven haar eerste kans. Jinty Caenepeel ging goed door op rechts, maar zijn voorzet belandde achter Alemão en Mart Lieder. De tweede kans voor de thuisploeg was wel raak. Na een hoekschop van Dario van den Buijs toornde Rai Vloet hoog boven de verdediging uit en kopte in. Doelman Thijmen Nijhuis redde in eerste instantie, maar was kansloos toen Vloet de bal vanuit de rebound tegen de touwen schoot.
Zes minuten later was de stand al weer in evenwicht. Ook dat doelpunt viel uit een stilstaande situatie. Rodney Sneijder nam een vrije trap en Mitchell van Rooijen gaf het laatste zetje.
Vijf minuten voor rust kreeg FC Eindhoven nog een mogelijkheid. Mart Lieder ging goed door, maar verdere aansluiting liet op zich wachten.

Het begin van de tweede helft was voor de Blauw-Witten, maar echte grote kansen kwamen er niet. Na een uur spelen kreeg Jong FC Utrecht een grote kans na een fout in de verdediging van FC Eindhoven. Sylla Sow schoot recht op doelman Ruud Swinkels. Een paar minuten was Jelle de Lange dichtbij de voorsprong voor de bezoekers. Hij kopte de bal tegen de lat.
In de 72e minuut dacht Rai Vloet FC Eindhoven op voorsprong te zetten. Hij schoot een vrije trap schitterend binnen, maar deze werd afgekeurd omdat het een indirecte bleek te zijn. In de aanval daarna werd Caenepeel gevloerd in de zestien. Waar iedereen dacht dat het een penalty was wuifde scheidsrechter Mulder het weg.
Even later was het wel raak. Tibo Van de Velde zette FC Eindhoven via een lobje over de keeper op een 2-1 voorsprong.
Hamza Boukhari was vijf minuten voor tijd erg dicht bij de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een bal op de paal. Ook FC Eindhoven kreeg in de slotfase nog twee grote kansen. Mart Lieder schoot in het zijnet en het schot Tibo van de Velde kon nog net gered worden door doelman Nijhuis. Ook Jinty Caenepeel mocht nog een keer alleen op het doel af, maar een Utrechtse verdediger kon hem net genoeg hinderen.
Het werd nog even spannend, maar de ploeg van Ricardo Moniz wist de overwinning over de streep te trekken.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht 2-1 (1-1) 24. Rai Vloet 1-0, 30. Mitchell van Rooijen 1-1, 73. Tibo van de Velde 2-1. Scheidsrechter: Christian Mulder. Gele kaart: Ruud Swinkels (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2338.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva; Deschilder, Alemão (46. Swinnen), Vloet; Caenepeel, Lieder (90+2. Rossen), Vandeputte (46. Van de Velde).
Jong FC Utrecht: Nijhuis; Ulusoy, Abena, De Lange, Moore (77. Boukhari); Sneijder (89. Cakmak), Velanas (50. Van der Meer), Sow; Van Rooijen, Van der Moot, Antwi.

Fotografie: Mark van Schijndel