Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint na spectaculaire tweede helft 3 1

FC Eindhoven wint na spectaculaire tweede helft: 3-1!

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen directe concurrent FC Volendam met 3-1 gewonnen. In de tweede helft werd in een vol Jan Louwers Stadion een 0-1 ruststand omgezet in een overtuigende overwinning. Norichio Nieveld, Tibeau Swinnen en Tom Boere zorgden voor de doelpunten.

 

De eerste helft was vooral een tactisch steekspel. FC Volendam liet FC Eindhoven aan de bal en probeerde in de counter toe te slaan. De eerste schoten waren toch voor de Blauw-Witten. Een schotje van Fries Deschilder en een afstandschot van Norichio Nieveld eindigden beiden in de handen van keeper Theo Zwarthoed. In de omschakeling zorgde Kevin Brands voor de openingstreffer. Brandly Kuwas gaf de assist, Kevin Brands zorgde met een verwoestend schot voor de 0-1.
Vlak voor rust kon FC Eindhoven nog op gelijke hoogte komen. Jason Bourdouxhe ging met een individuele actie de linksback voorbij, maar het schot van Tom Boere werd van de lijn gehaald. In de rebound kopte Joey Sleegers op de lat.

 

De tweede helft begon FC Eindhoven weer offensief. Eerste kans was voor Tom Boere, die de bal niet goed aannam. Vervolgens kon Branco van den Boomen van afstand schieten, maar de doelman kon eenvoudig redden. Wel was duidelijk dat FC Eindhoven vol voor de overwinning ging. Een solo van Fries Deschilder eindigde op de paal.
In de daaropvolgende hoekschop kwam Norichio Nieveld torenhoog boven de verdediging van Volendam uit. Hij maakte de gelijkmaker. 1-1. Een inleiding voor tien spectaculaire minuten. Een mooie combinatie door het midden werd in de 54ste minuut afgemaakt door Tibeau Swinnen. En drie minuten later was het wèèr raak! Tibeau Swinnen kwam met een pass op Tom Boere, die de bevrijdende 3-1 binnenschoot.
Enkele minuten later kon de spits zijn tweede binnenschieten, maar dat schot ging net naast. Ook Joey Sleegers kreeg een goede mogelijkheid. Een dieptepass van Fries Deschilder werd gestift, maar Theo Zwarthoed redde knap. Het volle Jan Louwers Stadion zag een mooie tweede helft met aanvallend voetbal. Tom Muyters moest nog één keer echt ingrijpen, in de 86ste minuut pakte hij knap een bal van Henny Schilder uit de hoek. Door de 3-1 overwinning verdubbelt FC Eindhoven de voorsprong op FC Volendam.


 Hans de Koning (trainer FC Volendam): "Het was van beide teams een goed positiespel. We kwamen terecht op 0-1. Wij vergeten de 0-2 te maken. Dan kopte FC Eindhoven op de lat, net voor rust. Na rust schoot FC Eindhoven in acht minuten drie keer raak. Tom Boere is handig, als hij een beetje ruimte krijgt."
Jean-Paul de Jong: "In een vol Jan Louwers Stadion met een goede ambiance drie punten behaald. Daar ben ik erg blij mee. In de eindfase waren we in de eerste helft slordig. In de tweede helft maakten we betere keuzes. Voor de 1-1 hadden we al een aantal kansen, maar de gelijkmaker was een enorme boost. De andere doelpunten vielen vlot achter elkaar. En dan belonen we ons nu wel, wat tegen De Graafschap niet gebeurt."

 

FC Eindhoven - FC Volendam 3-1 (0-1). 35. Kevin Brands 0-1, 52. Norichio Nieveld 1-1, Tibeau Swinnen 2-1, 57. Tom Boere 3-1. Scheidsrechter: Jochem Kamphuis. Gele kaart: Joey Sleegers (FC Eindhoven), Ludcinio Marengo (FC Volendam). Aantal toeschouwers: 4003.

 

FC Eindhoven: Muyters; De Wilde, N'Toko, Nieveld, Gunst; Swinnen (67. Beekmans), Deschilder, Van den Boomen (88. Hunte); Bourdouxhe, Boere, Sleegers (79. Van Hout).
FC Volendam: Zwarthoed; Evers, Schilder, Luirink (67. Van Son), Lo So Fang; Overtoom, Brands, Fafiani; Kuwas, Philips (59. Steltenpool), Marengo.

 

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens