Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint met 4 0 en pakt periodetitel

FC Eindhoven wint met 4-0 en pakt periodetitel

FC Eindhoven heeft de derde periodetitel gewonnen! Na een 4-0 winst tegen FC Oss heeft het team van Mitchell van der Gaag de Bronzen Stier ontvangen. Tom Boere opende voor rust de score. In de slotfase voerden de invallers Jari Vandeputte, Gervane Kastaneer en Roald van Hout de score op.
 

FC Eindhoven kreeg de eerste kans van de wedstrijd en die was voor Jinty Caenepeel. Het schot van de Belg belandde in de handen van Xavier Mous.
Daarna had FC Oss enkele gevaarlijke momenten. Onder meer Fatih Kamaci had een mogelijkheid, maar die vloog over. Het ging op en neer in het Jan Louwers Stadion. Istvan Bakx schoot in de dertigste minuut met een prachtige curve op de paal. Vijf minuten later was er dè kans voor FC EIndhoven. Jinty Caenepeel onderschepte de bal en kon alleen op de keeper af. Xavier Mous greep echter goed in. Uit de aansluitene corner van Tom van Imschoot kopte Tom Boere de bal in het doel: 1-0!


Na rust was de eerste kans voor Tom Boere. Een voorzet van Milan Massop werd op doel geschoten door Tom Boere, maar werd uitstekend gepakt door Xavier Mous. Uit een hoekschop aan de andere kant pakte Ruud Swinkels op prachtige wijze een kopbal uit de kruising. Direct daarna had FC Oss wederom een kans. Felitciano Zschusschen schoot in het zijnet en was dichtbij de gelijkmaker. De spanning was voelbaar, want de tussenstanden op de andere velden leken de goede kant op te gaan.
De opluchting en blijdschap was ook groot toen Jari Vandeputte de 2-0 binnenkopte, na een prachtige aanval van de thuisploeg. FC Oss dat goed mee kon met de Eindhovenaren, viel na de tweede treffer als een kaartenhuis in elkaar. Daarna denderde FC Eindhoven over de uitploeg heen. Gervane Kastaneer maakte zijn eerste treffer in Eindhovense dienst: 3-0. In de 86ste minuut maakte Roald van Hout nog de vierde treffer van de avond. Het fluitsignaal volgde ruim vijf minuten daarna.


FC Eindhoven was tevreden met de drie punten, de blijdschap van het periodekampioenschap volgde na minutenlang wachten op de andere uitslagen. Alles viel vanavond de goede kant op. FC Eindhoven is periodekampioen!


FC Eindhoven - FC Oss 4-0 (1-0) 36. Tom Boere 1-0, 82. Jari Vandeputte 2-0, 84. Gervane Kastaneer 3-0, 86. Roald van Hout 4-0. Scheidsrechter: Erwin Blank. Gele kaart: Tom van Imschoot (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1867.


FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N’Toko, Van den Buijs, Massop; Van Imschoot, Vink (75. Vandeputte), Swinnen; Caenepeel, Boere (80. Van Hout), Koç (35. Kastaneer).
FC Oss: Mous; Ket, Balk, Piqué, Kok (80. De Vogel); Janssen, Stuy van den Herik, Van der Venne (67. Schet); Bakx, Kamaci, Zschusschen.

 

Fotografie:John Claessens en Mark van Schijndel