woensdag 17 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint in stadion de leunen 0 2

FC Eindhoven wint in Stadion De Leunen: 0-2

FC Eindhoven heeft het tweede oefenduel bij de zuiderburen op rij, nu bij en tegen ASV Geel, gewonnen. Akram Salhi en Tibeau Swinnen wisten te scoren.

Tarik Kada maakte dinsdagavond zijn debuut voor FC Eindhoven. Vooral in de openingsfase zorgde hij direct voor gevaar. FC Eindhoven dat wederom dominant speelde, kwam op voorsprong door testspeler Akram Salhi. Hij verwerkte een afgekapte hoekschop tot een doelpunt: 0-1. Via een Brugse aanval – via Van Landschoot en Van Vaerenbergh – wist FC Eindhoven de score bijna te verdubbelen. Het schot van de Belgische spits ging echter voorlangs.

Met een minimale voorsprong gingen de mannen van Wilfred van Leeuwen rusten. Al snel in de tweede helft wist FC Eindhoven alsnog de 0-2 te maken. Dennis Van Vaerenbergh was iedereen te snel af en werd onderuitgehaald door doelman Andre Krul. De strafschop werd benut door Tibeau Swinnen.

ASV Geel, dat uitkomt op het derde niveau, kwam vervolgens steeds dichter bij een doelpunt. Onder meer met een schot op de paal, terwijl Thomas Hooyberghs in de eerste helft al een paar keer in moest grijpen. De eindstand werd, mede door die reddingen, 0-2. FC Eindhoven treft zaterdag de volgende tegenstander. In eigen huis neemt het team van Wilfred van Leeuwen het op tegen Lommel SK. Tickets voor 5 euro zijn verkrijgbaar via de ticketshop en bij de kassa. 


ASV Geel – FC Eindhoven 0-2 (0-1). 20. 0-1 Salhi; 52. 0-2 Swinnen.

Opstelling FC Eindhoven: Hooyberghs; Horsten (46. De Wilde), Loof, Kuiper, De Silva (48. Janssen (58. Matthys)); Deschilder (63. Van den Boomen), Van Landschoot (63. Carlone), Swinnen (63. Bogaerts); Kada (63. Van la Parra), Van Vaerenbergh (63. Lieder), Salhi (63. Vermeulen).  

Fotografie: Johan Manders