vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven wint in kansrijk duel van jong az

FC Eindhoven wint in kansrijk duel van Jong AZ

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven een uitwedstrijd tegen Jong AZ, dit was de eerste editie ooit. De Blauw-Witten kwamen al vroeg op voorsprong door een goal van Mart Lieder. Lang kon FC Eindhoven niet genieten van de voorsprong want vier minuten later stond het alweer 1-1 door Levi Garcia. In de slotfase wist Mart Lieder opnieuw te scoren en trok FC Eindhoven de overwinning over de streep.

Wilfred van Leeuwen stuurde voor de eerste keer dit seizoen dezelfde namen het veld in als de wedstrijd daarvoor. In de openingsfase van de wedstrijd kregen beide ploegen meteen enkele mogelijkheden. Zo kwam FC Eindhoven al in de derde minuut op voorsprong door een doelpunt van Mart Lieder. Uit een corner kreeg Jong AZ de bal niet weg waardoor de spits zijn derde goal in de competitie kon maken.
Jong AZ werd daarna kansrijk, na een voorzet kon Levi Garcia niet tot een schot komen. Vier minuten na de openingsgoal werd het alweer gelijk door Levi Garcia, zijn schot veranderde van richting waardoor Ruud Swinkels kansloos was. Meteen daarna werd FC Eindhoven weer gevaarlijk. Een voorzet van Elton Kabangu kon niet worden binnengetikt door Mart Lieder.
Enkele minuten later schoot Jamie Jacobs van grote afstand naast het doel van de Blauw-Witten. Daarna ging Ricardo van Rhijn in de fout en kon Tarik Kada na een pass van Branco van den Boomen alleen op doelman Nick Olij af. Zijn aanname was niet goed genoeg waardoor de AZ-doelman kon redden.
Daarna kon Jong AZ op voorsprong komen, Tijjani Reijners schoot op Ruud Swinkels en Levi Garcia kon vervolgens niet scoren voor open doel.
Met ruim een half uur op de klok kopte Thomas Horsten op de lat na een snel genomen vrije trap via de linkerkant. Uit een corner die daarop volgde raakte Thomas Horsten weer de lat ditmaal via een schot.

In de rust bleef Tibeau Swinnen achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Kyle De Silva. Koud uit de kleedkamer kreeg Jong AZ een grote kans via Tijjani Reijners, hij schoot langs het doel van de Blauw-Witten. Daarna kreeg de ploeg van Martin Haar opnieuw een mogelijkheid, Ruud Swinkels redde. Vervolgens was het Jellert Van Landschoot met een mooie actie, zijn schot ging naast. Enkele minuten later kopte Elton Kabangu over uit een scherpe voorzet van Fries Deschilder.
Na ruim een uur spelen moest Ruud Swinkels redden na een schot van Teun Koopmeiners. Even later kapte Levi Garcia naar binnen en schoot naast. Beide ploegen bleven mogelijkheden krijgen voor een voorsprong. Zo schoot Mart Lieder net naast het doel van de Alkmaarders en moest Kyle de Silva redden op de eigen doellijn aan de andere kant. Ruud Swinkels keerde daarna een schot van Jong AZ-spits Ferdy Druijf.
FC Eindhoven kwam voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong in de 82ste minuut. Thomas Horsten gaf voor waaruit opnieuw Mart Lieder kon scoren.
In de slotfase mocht Doriano Kortstam zijn debuut maken voor de Blauw-Witten, hij verving Tarik Kada. Jong AZ kreeg nog een kans op de gelijkmaker in de allerlaatste minuut maar Jellert Van Landschoot werkte weg en stelde zo de tweede overwinning van het seizoen veilig. Het bleef 1-2 op het AFAS-trainingscomplex.

Volgende week speelt FC Eindhoven weer een uitwedstrijd, ditmaal tegen FC Dordrecht.

Jong AZ – FC Eindhoven 1-2 (1-1) 3. Mart Lieder 0-1, 7. Levi Garcia 1-1, 82. Mart Lieder 1-2. Scheidsrechter: Rob Dieperink. Gele kaart: Jamie Jacobs, Levi Garcia (Jong AZ), Hervé Matthys, Doriano Kortstam (FC Eindhoven). Toeschouwers: 573.

Jong AZ: Olij; Jacobs, van Rhijn, Bakker, Kramer (86. Regeling); Koopmeiners, Reijnders (66. Einarsson), Hoedemakers; El Hasnaoui, Druijf, Garcia (70. Koreniuk).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, Van Landschoot; van den Boomen, Deschilder, Swinnen (45. De Silva); Kada (86. Kortstam), Lieder, Kabangu (79. Van de Velde).

Fotografie: Pro Shots | Jasper Ruhe