Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

FC Eindhoven wint in ArenA: 1-2!

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen Jong Ajax met 1-2 gewonnen. Invaller Roald van Hout en Jong Ajax-speler Victor Fischer maakten net na rust een treffer. Enkele minuten voor tijd scoorde Tom Boere de winnende goal voor FC Eindhoven.

In een zo goed als lege ArenA waren de 65 opgekomen FC Eindhoven supporters goed te horen. Het enige wat verder te horen was, waren de coachende spelers. De eerste twintig minuten maakten direct duidelijk dat FC Eindhoven een talentvol team tegen had, Jong Ajax, dat vooral technisch sterk is. Een voorzet vanaf de rechterkant van Jong Ajax werd door Norichio Nieveld maar net naast getikt, waardoor FC Eindhoven ontsnapte aan een tegentreffer. Toch kon het een minuut later ook aan de andere kant raak zijn, Joey Sleegers schoof de bal maar net naast het doel van keeper Andre Onana.
Jong Ajax had veel de bal, maar werd alleen nog gevaarlijk via de rechtsbuiten van Jong Ajax: Queensy Menig. Een volley van afstand werd uitstekend gepareerd door Tom Muyters. Op slag van rust was de grootste kans voor FC Eindhoven. Joey Sleegers kreeg de bal voor zijn voeten, maar schoot de bal tegen Andre Onana aan.

In de rust werd er gewisseld door Jean-Paul de Jong. Roald van Hout kwam erin voor Maxime Gunst, die last had van z’n voet. Direct na het beginsignaal van de tweede helft sprintte Tom Boere zijn directe tegenstander eruit, maar zijn schot werd gepakt.
Enkele seconden later was het wel raak. Roald van Hout werd diep gestuurd en omspeelde de keeper: 0-1. Heel lang konden de Blauw-Witten niet genieten van de voorsprong. In de 52ste minuut lag de bal alweer in het andere doel. Viktor Fischer stond in de omschakeling helemaal vrij en kon alleen op Tom Muyters afgaan: 1-1. FC Eindhoven kon opnieuw op zoek naar een voorsprong.
Er was veel ruimte op het veld, voor beide teams. Het spel ging hierdoor op en neer, wat mede kwam door het grote veld. FC Eindhoven trok, naarmate de tweede helft vorderde, het initiatief naar zich toe. Dit leidde tot een enorme kans voor Chiró N’Toko. Hij kreeg in twee instanties de bal niet in het doel. Andre Onana redde eerst en daarna belandde de bal in het zijnet.
In de 86ste minuut was het alsnog raak. Timothy Durwael gaf vanaf de rechterkant voor en Tom Boere volleerde de bal er prachtig in! 1-2! Een bevrijdende treffer voor FC Eindhoven. Toch was het nog even billenknijpen in de laatste minuten, maar Tom Muyters was op z’n hoede. FC Eindhoven trok de overwinning over de streep en doet daarmee goede zaken in de strijd om de Jupiler Play-Offs en de laatste periode.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-2 (0-0). 48. Roald van Hout 0-1, Viktor Fischer 1-1, 86. Tom Boere 1-2. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Branco van den Boomen (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 679.

Jong Ajax: Onana; Dankerlui (77. Sanniez), Sporkslede, Van Bruggen, Owusu; Noordhoff (80. Van de Beek), Bakker, Warmerdam; Menig, Hendriks (71. Acolatse), Fischer.
FC Eindhoven: Muyters; Durwael, N'Toko, Nieveld, Gunst (46. Van Hout); Van Son, Swinnen (63. Hunte), Van den Boomen; Bourdouxhe, Boere (87. Karg), Sleegers.

Fotografie: PRO SHOTS | Kay Int Veen