dinsdag 24 oktober 2017

• Fc eindhoven wint en houdt de nul 0 3

FC Eindhoven wint en houdt de nul: 0-3

FC Eindhoven heeft zaterdagavond op de Fandag van Eendracht Aalst met 0-3 gewonnen. Kyle De Silva, Joran Vermeulen en Dennis Van Vaerenbergh waren de doelpuntenmakers van de Blauw-Witten.

In het Pierre Cornelisstadion, waar Dennis Van Vaerenbergh en Maxime Gunst ooit actief waren, begon FC Eindhoven goed. Fries Deschilder schoot op de lat na een steekpass van Branco van den Boomen. Na de openingsfase kwam Eendracht Aalst steeds beter in de wedstrijd. FC Eindhoven combineerde veelal, de Belgen waren gevaarlijk via enkele snelle jongens voorin.

Namens FC Eindhoven waren Tibeau Swinnen, Akram Salhi (testspeler) en Nicky Kuiper nog dichtbij een treffer. Bij rust stond de brilstand op het scorebord in het Belgische Aalst.

Vlak na rust was het Branco van den Boomen die dichtbij een doelpunt was was, toen hij een afgekapte hoekschop net voorlangs schoot. Na 57 minuten was het dan eindelijk raak. Kyle De Silva, ingevallen na rust, schoot vanaf de punt van het strafschopgebied prachtig in de bovenhoek: 0-1. Fries Deschilder zorgde voor de assist. FC Eindhoven kreeg na een groot aantal wissels steeds meer grip op de tegenstander. Jeugdproduct Joran Vermeulen, scherp teruggekomen na een korte vakantie, kwam voor het doel en maakte de 0-2.

Het slotakkoord kwam van Dennis Van Vaerenbergh. Een voorzet vanaf links werd ingetikt door de Belgische spits. Daarmee hield de ploeg van Wilfred Van Leeuwen voor het eerst de nul in de oefencampagne.

Eendracht Aalst – FC Eindhoven (0-0) 0-3. 57. 0-1 Kyle De Silva, 76. 0-2 Joran Vermeulen, 90+2 0-3 Dennis Van Vaerenbergh.

Opstelling FC Eindhoven: Hooyberghs; Loof (61. Van la Parra), De Wilde, Matthys, Kuiper (61. Vermeulen); Van den Boomen, Swinnen, Deschilder; Salhi (46. De Silva), Lieder (61. Van Vaerenbergh), Carlone.

Fotografie: Thomas Bakker / FotoTB.nl