vrijdag 15 december 2017

FC Eindhoven wint derde keer op rij

FC Eindhoven heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek bij de eerste vijf. Doelpunten van Jinty Caenepeel en Anthony van den Hurk leverden drie punten op, terwijl enkele concurrenten puntverlies leden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een kopbal werd gepareerd door Ruud Swinkels, die daarmee een vroege achterstand voor FC Eindhoven voorkwam. De Blauw-Witten hadden het behoorlijk lastig in de openingsfase. Onder meer Pelle van Amersfoort kreeg een behoorlijke kans, maar weer was het Ruud Swinkels die ingreep. In de 34ste minuut mocht Jinty Caenepeel aanleggen voor een strafschop, die hij zelf kreeg na weer een snelle actie van de rechtsbuiten. Vanaf elf meter maakte hij zijn dertiende treffer van het seizoen en zette daarmee FC Eindhoven op voorsprong. Daarna leken de Eindhovenaren meer grip op de wedstrijd te hebben, Almere City FC werd voor rust nog eenmaal gevaarlijk in de tegenaanval.

Na rust kwam Tom van Imschoot in het veld en verving hij Jari Vandeputte. Almere City FC ging op zoek naar de gelijkmaker en leek die te vinden, scheidsrechter Oostrom keurde echter af vanwege buitenspel. Aan de andere kant werd ook een doelpunt afgekeurd, ditmaal buitenspel van Jinty Caenepeel. Na een uitstekende corner van Dario van den Buijs kopte Chiró N'Toko net naast het doel van Almere City FC. Het aantal kansen nam toe. Voor de thuisploeg schoot Pablo Rosario een afstandschot net naast.
Het werd daarna aftasten aan beide kanten. Namens FC Eindhoven kreeg Wimilio Vink een mogelijkheid na een lange pass, zijn poging belandde in de handen van Agil Etemadi. In de 77ste minuut kwam FC Eindhoven in de problemen. Jason Oost benutte een strafschop, na een overtreding van Chiró N'Toko. Slechts drie minuten later was het alweer 1-2. Anthony van den Hurk kwam op snelheid, kapte naar binnen en schoot knap binnen. Daarna kon Jinty Caenepeel de voorsprong uitbreiden, maar hij stuitte op de doelman. De derde penalty van de avond werd gemist. De strafschop mocht genomen worden na een overtreding op invaller Gervane Kastaneer. Anthony van den Hurk schoot door het midden en mistte. Daarna kwam Ivo Rossen nog in het veld als slot op de deur. In de counter ging Jinty Caenepeel nog alleen op doelman Agil Etemadi af en leek voor de beslissing te zorgen. De Belg mistte oog in oog met de goalie. Na een spannende extra tijd van vier minuten, bleef het bij 1-2.

Mitchell van der Gaag: "Heel blij met de overwinning. Almere City FC zat in een flow, in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen.  We hadden in het begin wat moeite, we stonden niet goed. In de rust hebben we het wat omgezet. Uit de eerste aanval na rust scoren we, uit een penalty. Daarna hadden we minder moeite met de thuisploeg. Het enige wat ik de ploeg daarna nog kan verwijten, is dat we niet vaker scoren. Gelukkig scoort na de gelijkmaker Anthony van den Hurk direct een geweldige goal."

Maandag strijden we tegen FC Oss volop voor de derde periodetitel. Koop nu kaarten online via FC-Eindhoven.nl/tickets. Maak gebruik van kortingscode 'februari actie' en je krijgt gratis een kaartje voor de wedstrijd tegen Telstar op vrijdag 26 februari.

Almere City FC - FC Eindhoven 1-2 (0-1) 34. Jinty Caenepeel 0-1 (strafschop), 77. Jason Oost 1-1 (strafschop), 80. Anthony van den Hurk 1-2. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Kaj Ramsteijn, Lars Nieuwpoort (Almere City FC). Aantal toeschouwers: 1358.
87. Anthony van den Hurk mist strafschop.

Almere City FC: Etemadi; Brent (82. Burgzorg), Ramsteijn (87. Mamedov), Nieuwpoort, Quasten; Salasiwa, Oost (82. Van der Water), Rosario; Boldewijn, Van Amersfoort, Ahannach.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, N'Toko, Van den Buijs, Massop; Swinnen, Vink (88. Rossen), Vandeputte (46. Van Imschoot); Caenepeel, Van den Hurk, Koç (68. Kastaneer).

Fotografie: ProShots | Martijn Buskermolen