Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint derde keer op rij 0 2

FC Eindhoven wint derde keer op rij: 0-2

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 0-2 gewonnen in Stadion de Vliert. Fries Deschilder en Alemão scoorden namens de Eindhovenaren. Beide ploegen kregen grote kansen, maar het was FC Eindhoven dat met de punten naar huis ging.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Den Bosch, Kyle De Silva ondersteunde doelman Ruud Swinkels door de bal te blokkeren. Na zes minuten kreeg vervolgens Mart Lieder een enorme kans. Hij nam de bal goed mee in de zestien meter en schoot vervolgens voorlangs. Na negentien minuten kon Ruud Swinkels, niet voor het laatst deze avond, uitblinken. Stefano Beltrame was dichtbij een treffer, hij vond de doelman op z’n weg.  

Vlak voor rust was het Fries Deschilder die de Eindhovenaren naar de voorsprong schoot. Een fantastisch afstandsschot belandde in de kruising. De assist kwam op naam van Jari Vandeputte. 0-1 was direct de ruststand in het koude Den Bosch.

Na rust pakte FC Eindhoven het op en kreeg het direct een aardige mogelijkheid via Alemão. De tweede helft bood niet veel spektakel, maar de Braziliaan besliste de wedstrijd even later door een rake knal: 0-2. Dario van den Buijs was met een indraaiende vrije trap uiteraard verantwoordelijk voor de assist, de zevende van dit seizoen.

FC Eindhoven had daarna de score meerdere malen kunnen uitbreiden. Vooral Mart Lieder moest een doelpunt maken in een 1-op-1 situatie. De bal belandde in het zijnet. De Eindhovenaren kregen na de tweede treffer alle ruimte om te voetballen. Richting het eind van de wedstrijd draaide dat om en kon de thuisploeg meerdere mogelijkheden niet tot een doelpunt verwerken. Onder meer een vrije trap van ‘randje zestien’ spatte uiteen op de lat. Uiteindelijk hielden Ruud Swinkels en co de nul en wisten ze voor de derde maal op rij te winnen. Op naar de volgende, vrijdag in eigen huis tegen FC Dordrecht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.fc-eindhoven.nl/tickets. Tot dan! 

 

FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-2 (0-1) 42. Fries Deschilder 0-1. 66. Alemão 0-2.  Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Jordy van der Winden, Jort van der Sande (FC Den Bosch). Aantal toeschouwers: 2741


FC Den Bosch: Heemskerk; Maatsen, Biemans, Van der Winden, Fernandes (38. Santermans); Havar, Slivka, Beltrame (75. Azizov); Brouwers (67. Schet), Bilate, Van Der Sande.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva (83. Gunst); Deschilder, Vloet, Alemão (75. Swinnen); Vandeputte (90+4. Sprockel), Lieder, Van de Velde. ?