zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint derby van helmond sport 2 1

FC Eindhoven wint derby van Helmond Sport: 2-1

Dankzij een 2-1 overwinning in de derby tegen Helmond Sport is de eerste thuisoverwinning in de wacht gesleept. De Helmonders namen in de eerste helft een voorsprong via Jordan van der Gaag. Dankzij Branco van den Boomen (voor rust) en Marcelo Lopes (vlak voor tijd) bleven de punten in het Jan Louwers Stadion.

.
Vrijdag 23 november stond bij veel FC Eindhovense-supporters al weken in de agenda omcirkeld: de derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport stond weer op het programma. Voor veel fans van de Eindhovenaren is dit dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. 


Het begin van de wedstrijd was voorzichtig van beide kanten. Het lukte zowel FC Eindhoven als Helmond Sport niet om grip te krijgen op de wedstrijd. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de thuisploeg. Na een ingestudeerde corner kon Collin Seedorf vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Het schot van de vleugelverdediger miste echter kracht om voor echt gevaar te zorgen. Even later kregen de Eindhovenaren weer een goede kans op de openingstreffer. Het lukte Collin Seedorf echter net niet om de bal bij Elisha Sam te krijgen, die de bal voor een leeg doel had kunnen intikken. 
Ondanks de mogelijkheden voor FC Eindhoven om de openingstreffer te maken was het Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Jordan van der Gaag werkte de bal binnen nadat Albian Muzaqi een verre ingooi van Ron Janzen had verlengd. 
FC Eindhoven ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Zo kon Elisha Sam wederom net niet bij de bal na een goede voorzet van de mee opgekomen Collin Seedorf. 
Vlak voor rust maakten de Blauw-Witten dan toch de verdiende gelijkmaker. Aanvoerder Branco van den Boomen schoot de bal via een verdediger van Helmond Sport in de verre hoek. 


FC Eindhoven kwam uitstekend uit de kleedkamer. Alvin Daniëls kreeg direct een goede mogelijkheid nadat Branco van den Boomen de buitenspeler goed had vrijgespeeld. Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel redde echter uitstekend op de inzet van de buitenspeler. De bezoekers lieten ook van zich horen met een hard schot van Diego Snepvangers. FC Eindhoven doelman Ruud Swinkels voorkwam een doelpunt van de buitenspeler met een uitstekende redding. 
Na 66 minuten moest FC Eindhoven de wedstrijd voortzetten zonder Branco van den Boomen. De aanvoerder van de Eindhovenaren kon niet verder nadat hij in de eerste helft een blessure had opgelopen. 
Een kwartier voor tijd werd FC Eindhoven weer gevaarlijk. Ditmaal schoot Marcelo Lopes de bal hard in het zijnet, nadat hij goed naar binnen was gekomen. De bezoekers antwoorden direct met een gevaarlijke vrije trap. Ruud Swinkels bracht op katachtige wijze redding op de gevaarlijke inzet. 
De slotfase was ongelofelijk spannend. De eerstvolgende treffer zou beslissend zijn in de wedstrijd. Het was FC Eindhoven dat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Marcelo Lopes zorgde er met zijn rake kopbal voor dat het Jan Louwers Stadion ontplofte. Na het doelpunt van Marcelo Lopes probeerden de bezoekers met alle macht de gelijkmaker te scoren. De Eindhovenaren hielden de boel achterin echter goed dicht waardoor FC Eindhoven de derby tegen Helmond Sport met 2-1 won.


Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek in Friesland. De ploeg van trainer David Nascimento neemt het dan op tegen SC Cambuur uit Leeuwarden. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl.


FC Eindhoven – Helmond Sport 2-1 (1-1) Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Gele kaart: Jay Idzes (FC Eindhoven), Steven Edwards, Jordan van der Gaag, Tibeau Swinnen (Helmond Sport). Toeschouwers: 3019.

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Van den Boomen (66. Bourard), Loof, Lopes (90+3. De Rooij), Sam, Janssen, Idzes.
Helmond Sport: Van Gassel, Meijers, Janzen, Edwards (76. Wesdorp), Snepvangers, Swinnen, Poelmans, Muzaqi (46. Naudts), Van der Gaag (82. Zwanen), Verkennis, De Louw. 

 

 

Fotografie: Johan Manders