Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wint derby met tien man

FC Eindhoven wint derby met tien man!

FC Eindhoven heeft de derby tegen Helmond Sport met 2-3 gewonnen. Het speelde een uur lang met tien man, omdat Chiró N’Toko rood kreeg. Doelpunten van Jason Bourdouxhe, Maxime Gunst en Branco van den Boomen leverde drie punten op.

 

FC Eindhoven begon sterk aan de eerste helft. Het initiatief lag bij de ploeg van Jean-Paul de Jong. De eerste kans was dan ook voor FC Eindhoven. Joey Sleegers trok naar binnen en schoot op de keeper Wouter van der Steen. Enkele minuten later zochten de Blauw-Witten wederom de aanval. Na gevaar in het strafschopgebied kwam de bal via een kluts voor de voeten van Jason Bourdouxhe terecht. Hij schoot de openingstreffer binnen: 0-1.
De volgende kans kwam op naam van Joey Sleegers. Hij schoot de bal van ongeveer 30 meter op de paal. Via het hoofd van Van der Steen ging de bal naast het doel. In de 35ste minuut was er een cruciaal moment in de wedstrijd. Herhaaldelijke overtredingen van Helmond Sport werden opgevolgd door een natrappende beweging van Chiro N’Toko. De verdediger van FC Eindhoven werd hiervoor gestraft met een rode kaart en mocht gaan douchen. Het spelbeeld veranderde hier volledig door. FC Eindhoven hield zonder grote moeite echter de nul in de eerste helft, waardoor er met 0-0 werd gerust.

 

In de tweede helft stond het elftal van De Jong goed en kreeg het initiatief weer. FC Eindhoven kon langzaamaan weer aan aanvallen denken. In de 60ste minuut stormde Jason Bourdouxhe het strafschopgebied binnen en werd onderuitgehaald. Maxime Gunst pakte na het fluitsignaal direct de bal op. Hij benutte de strafschop met verve: 0-2.
Niets meer aan de hand, leek het. Toch lag de bal er een paar minuten later toch in. Een afstandschot van Koen Weuts vloog erin. Na de 1-2 ging Helmond Sport er weer in geloven. Ze gingen opportunistisch spelen. Dat zorgde dan ook dat er meer ruimte ontstond voorin. In de 81ste minuut kapte Branco van den Boomen een verdediger uit en schoot verwoestend binnen met zijn linkervoet. Het leek beslist, maar Dave Nieskens schoot de aansluitingstreffer nog binnen. Na enkele spannende minuten, met nog een schot op de lat van Helmond Sport, trok FC Eindhoven de overwinning over de streep. Belangrijke punten, waarmee de tweede plaats werd versterkt.

 

Jean-Paul de Jong: "We hebben een goed positiespel, daarmee wilden we Helmond Sport wegspelen. We begonnen ook goed. De 0-1 was een beloning voor een goede fase, daarna lieten we het na om een tandje bij te schakelen. De rode kaart voor N’Toko was terecht. In de rust konden we het redelijk recht zetten. Op karakter en individuele kwaliteit winnen we hier. De laatste minuten komen we nog goed weg. We zijn enorm blij met de drie punten."

Jan van Dijk: "De eerste 35 minuten was FC Eindhoven veel beter dan wij. Het werd gemakkelijker door de rode kaart. De 0-2 was stom van onze verdediging, om daar een penalty weg te geven. We hebben geforceerd en op de snelheid gegokt. Uiteindelijk tevreden over de instelling, maar het mocht niet baten."

 

Helmond Sport - FC Eindhoven 2-3 (0-1). 15. Jason Bourdouxhe 0-1, 60. Maxime Gunst 0-2 (strafschop), 71. Koen Weuts 1-2, 81. Branco van den Boomen 1-3, 87. Dave Nieskens 2-3. Scheidsrechter: Jeroen Manschot. 35. Rode kaart: Chiró N'Toko (FC Eindhoven). Gele kaart: Oumar Diouck, Justiana ( beiden Helmond Sport), Jens van Son (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 3012.

 

Helmond Sport: Van der Steen, Kazlauskas, Van de Kerkhof, van Nuland,  Weuts, Justiana (88. Van de Sande); Visser, El Allouchi, Strijbosch (62. Tuijp); Elbers, Diouck (77. Nieskens).
FC Eindhoven: Muyters; De Wilde, N'Toko, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder (79. Beekmans), Van den Boomen; Bourdouxhe (79. Hunte), Boere (46. Rossen), Sleegers.

 

Fotografie: PRO SHOTS / Jan Vroomans