vrijdag 22 september 2017

• Fc eindhoven wil voorsprong op fc volendam verdubbelen

FC Eindhoven wil voorsprong op FC Volendam verdubbelen

FC Eindhoven treft deze week FC Volendam in eigen huis. Anders dan gebruikelijk, wordt de wedstrijd op zaterdag gespeeld.  Om 16.30 uur zal er afgetrapt worden in het Jan Louwers Stadion. Trainer Jean-Paul de Jong: “We willen onze voorsprong op Volendam verdubbelen.”

Twee voetballende teams
De uitwedstrijd bij Volendam won FC Eindhoven met 2-3, na een leuke pot voetbal. De kansen die de Blauw-Witten kregen gingen er toen vlotjes in. Volgens De Jong zal efficiëntie nu ook weer doorslaggevend zijn. “FC Volendam maakt makkelijk goals, dus het wordt belangrijk om onze kansen optimaal te benutten”, zegt de coach.

Puntloos terug van De Vijverberg
Vorige week verloor FC Eindhoven met 1-0 op het veld van De Graafschap, Ondanks dat het de wedstrijd onder controle leek te hebben. “Het positieve was dat we wederom veel kansen creëerden. Helaas lieten we het na om zelf de score te openen en daar werden we uiteindelijk op afgerekend. We spelen nu eenmaal altijd voor de overwinning.”, aldus De Jong.

Spelers vallen in de prijzen
Deze week werd bekend dat zowel Joey Sleegers als Branco van den Boomen iets te vieren hebben. Joey Sleegers werd verkozen tot beste speler van de derde periode en Branco van den Boomen kreeg de onderscheiding voor grootste talent van diezelfde periode. De Jong: “Met Joey en Branco vallen twee spelers in de prijzen die hebben bewezen dat ze bij ons kunnen meedraaien en ons mee naar een hoger niveau tillen. Het betekent dat ze zich goed ontwikkelen. Ze werken er ook hard voor, dus is het voor hen en de hele club een mooie erkenning.”

Ten opzichte van vorige week zijn er enkele kleine wijzigingen in de selectie. Zo is Timothy Durwael niet fit voor het duel met FC Volendam vanwege een lichte hamstringblessure. Weer terug in de selectie is Roald van Hout, die na een langdurige blessure weer kan spelen. Jens van Son is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart dit seizoen. Ook Chiel Kramer maakt weer zijn opwachting als tweede doelman. Verder zijn Anthony van den Hurk, Luke Kairies, Thomas Horsten en Miguel Lopes nog steeds geblesseerd.

De wedstrijdselectie:
Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Jason Bourdouxhe, Fries Deschilder, Roald van Hout, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Diego Karg, Mitch van der Ven, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer.