vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven wil seizoen extra glans geven

FC Eindhoven wil seizoen extra glans geven

Met een bronzen stier op zak vertrekt FC Eindhoven voor zijn laatste uitwedstrijd van de competitie richting Enschede. Op vrijdag 1 Mei om 20.00 uur speelt FC Eindhoven in de Grolsch Veste tegen Jong FC Twente. “We gaan alleen voor de winst naar Enschede”, zegt trainer Jean-Paul de Jong.

Laatste uitwedstrijd

Ondanks dat er niet veel meer op het spel lijkt te staan zouden de Blauw-Witten toch graag de drie punten willen pakken. “Het is voor ons een mooi doel om ons puntentotaal boven de 79 punten te krijgen. Op die manier zouden we beter doen dan Willem II, die met dat puntentotaal vorig seizoen kampioen werden.” aldus de coach.  “We gaan dus geen gas terugnemen, maar opnieuw ons beste niveau proberen te halen.” zegt De Jong over de wedstrijd tegen Jong FC Twente.

Ontlading

De vreugde na het laatste fluitsignaal vrijdag was groot. FC Eindhoven bekroonde het prachtige seizoen met een periodetitel. Dat werd natuurlijk ook flink gevierd in het Jan Louwers Stadion. “Zowel voor de club als zijn supporters was het een mooie beloning voor de goede prestaties van de afgelopen twee jaar.” zegt de trainer. Over het feestgedruis kon De Jong kort zijn. “Ikzelf ben redelijk vroeg naar huis gegaan. De details kan je dus beter aan anderen vragen.” lacht de coach.

Ten opzichte van vorige week zijn er twee opvallende afwezigen. Maxime Gunst ondervond wat hinder aan de knie en zit net als Jason Bourdouxhe (breuk middenhandsbeentje) niet bij de selectie. Chiro N’toko op zijn beurt keert terug na een speeldag schorsing.

De wedstrijdselectie:

Branco van den Boomen, Jens van Son, Chiro N’Toko, Fries Deschilder, Junior Lima Dos Santos, Roald van Hout, Miguel Lopes, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten