zaterdag 22 juli 2017

• Fc eindhoven wil schitteren in de arena

FC Eindhoven wil schitteren in de ArenA

Op vrijdag 3 april reizen de Blauw-Witten af naar de hoofdstad. FC Eindhoven zal het in de Amsterdam ArenA opnemen tegen Jong Ajax. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt. Trainer Jean-Paul de Jong: “Ik verwacht twee voetballende ploegen.”

Attractieve thuiswedstrijd

Eind oktober won FC Eindhoven de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 na een zeer leuke pot voetbal. De Jong verwacht een soortgelijke wedstrijd: “Als je kijkt naar de thuiswedstrijd is Jong Ajax een voetballende ploeg. Het ging toen veel op en neer met kansen aan beide kanten. Daarom verwacht ik morgen weer een partij waarin beide ploegen willen voetballen. Het is dan aan ons om wederom de nodige kwaliteit te tonen en onze taken naar behoren uitvoeren.” aldus de coach.

Interlandbreak

Door de interlandbreak heeft FC Eindhoven er, net als de andere Jupiler League clubs, een vrij weekend opzitten. De Jong: “De interlandbreak kwam op een goed moment voor de groep. Onze basisgroep heeft hard kunnen werken om op fysiek vlak nog net dat stapje hoger te zetten en onze reserves hebben ritme op kunnen doen in twee oefenwedstrijden. De hoofdzaak is om na Jong Ajax en Telstar zes punten te kunnen bijschrijven die ons enerzijds verder helpen in de periode, maar ook in het veiligstellen van plaats twee tot en met vijf.”

Paasmaandag

Op paasmaandag 6 april speelt FC Eindhoven al zijn volgende thuiswedstrijd. Het ontvangt dan sc. Telstar in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd begint om 14.30 uur.  “Ik zou de supporters willen oproepen om na het lekkere paasontbijt onze jongens te komen aanmoedigen!” aldus De Jong.

Er zijn slechts 2 wijzigingen in de selectie ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Ivo Rossen kreeg deze week een tik op zijn enkel en valt daarom buiten de selectie. Chiro N’toko is er weer bij na zijn schorsing van twee speeldagen. Fries Deschilder is nog aan het opbouwen, maar wordt spoedig terug in de selectie verwacht. Mitch van der Ven en Luke Kairies zijn nog geblesseerd.

De wedstrijdselectie:

Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Chiro N’toko, Jens van Son, Jason Bourdouxhe, Roald van Hout, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten.