vrijdag 28 april 2017

• Fc eindhoven wil positieve lijn doortrekken

FC Eindhoven wil positieve lijn doortrekken

Aanstaande vrijdag is het eindelijk zo ver: dé derby tegen Helmond Sport staat dan op het programma. Om 20.00 uur zullen de Blauw-Witten het in het Lavans Stadion opnemen tegen de Helmondse concurrenten. Trainer Jean-Paul de Jong: “Derby’s zijn speciale wedstrijden.”

Derbytime

De thuiswedstrijd eerder dit het seizoen werd door FC Eindhoven met 3-0 gewonnen. Toch is trainer Jean-Paul de Jong waakzaam: “Het is een derby en daarin kan het alle kanten op. De stand op de ranglijst doet er vrijdag niet toe. Het is een wedstrijd op zich waarin we een tegenstander kunnen verwachten die de grens gaat opzoeken”, aldus de coach.

Mooie thuisoverwinning

De 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen FC Volendam in het goed gevulde Jan Louwers Stadion was meer dan welkom voor FC Eindhoven. “Tegen FC Volendam hebben we de nodige efficiëntie aan de dag gelegd. We moeten ervoor zorgen dat we dit tegen Helmond Sport vasthouden. De tegenstander zal proberen de ruimtes klein te houden; aan ons de taak daar doorheen te gaan voetballen”, zei De Jong.

Goed gevuld uitvak

FC Eindhoven mag vrijdag ook rekenen op hun twaalfde man. Er gingen immers al circa 250 kaartjes voor het uitvak de deur uit. De Jong: “Voor de supporters is dit misschien nog wel een meer beladen wedstrijd dan voor ons. Ik heb gehoord dat er veel publiek mee gaat, dus dan zou het mooi zijn als we ze daarvoor kunnen belonen.”

Ten opzichte van vorige week verdwijnt Mitch van der Ven uit de selectie, hij heeft deze week een blessure aan het bovenbeen opgelopen. Thomas Horsten neemt voor het eerst plaats in de wedstrijdselectie. Voor Timothy Durwael en Miguel Lopes komt de derby nog net te vroeg. Fries Deschilder was deze week ziek en is nog twijfelachtig. Anthony van den Hurk en Luke Kairies zijn nog steeds geblesseerd.

De wedstrijdselectie:

Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Jens van Son, Jason Bourdouxhe, Fries Deschilder, Roald van Hout, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten.