vrijdag 25 augustus 2017

• Fc eindhoven wil grens van tachtig punten verbreken

FC Eindhoven wil grens van tachtig punten verbreken

Het einde van het reguliere seizoen nadert en voor FC Eindhoven staat er nog één competitiewedstrijd op de planning. MVV Maastricht komt vrijdag op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De laatste wedstrijd voor de start van de Jupiler Play-Offs begint om 20.00 uur.

Uitstekende vorm

FC Eindhoven bevindt zich in een prima vorm, maar ook tegenstander MVV Maastricht doet het uitstekend. De Limburgse club won de afgelopen zes wedstrijden en heeft daarmee de ‘flow’ te pakken. Ondanks dat gegeven gaat trainer Jean-Paul de Jong voor de winst. “We hebben zeker bij thuiswedstrijden een zeer goede balans neergezet. Maar dit is geen wedstrijd die we zomaar even spelen; we hebben bepaalde doelen eraan koppelen. Zo willen we bijvoorbeeld kijken hoe we voorin nog efficiënter kunnen worden”, vertelt de oefenmeester. “We oefenen op de leermomenten van eerdere wedstrijden maar gaan vol voor de winst.”

Geschiedenis schrijven

“Voor ons is het geen wedstrijd die nergens om gaat”, benadrukt De Jong een dag voor het laatste competitieduel van dit seizoen. Hij legt uit: “We willen iets moois doen; de grens van tachtig punten halen. We willen winnen.” Een jaar geleden werd Willem II kampioen van de Jupiler League met een punt minder: 79 punten. “We hebben al geschiedenis geschreven met het verbeterde puntenrecord, nu rest de uitdaging om ook die laatste punten te pakken. Tachtig punten is een mooi streven.”

Opvallend nieuws ook over de wedstrijdselectie van morgen. De Jong: “Anthony van den Hurk zit voor het eerst sinds december 2014 weer bij de selectie. Hij heeft flinke stappen gemaakt in zijn revalidatie en dat is goed nieuws richting de play-offs.” Verder ontbreken bij FC Eindhoven vanwege blessures Tom Boere, Mitch van den Ven, Jason Bourdouxhe, Maxime Gunst, Ivo Rossen en Paul Beekmans.

Wedstrijdselectie

Branco van den Boomen, Jens van Son, Chiro N’Toko, Fries Deschilder, Junior Lima Dos Santos, Roald van Hout, Miguel Lopes, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten, Anthony van den Hurk