vrijdag 15 december 2017

• Fc eindhoven wil goede thuisreputatie behouden

FC Eindhoven wil goede thuisreputatie behouden

Aanstaande vrijdag ontvangt FC Eindhoven de oudste Betaald Voetbal Organisatie van Nederland. Sparta Rotterdam komt namelijk op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt. Trainer Jean-Paul de Jong: “We gaan trachten de organisatie te bewaren.”

Iets recht te zetten

Net voor de winterstop verloren de Blauw-Witten met 2-0 in Rotterdam. Dat zouden de Blauw-Witten voor eigen publiek graag rechtzetten. De Jong beseft het belang van de wedstrijd: “Het is alweer een wedstrijd waarin we afstand kunnen nemen. Tegen Emmen was ik niet tevreden over het einde van onze wedstrijd, dat mag ons niet weer overkomen”, aldus de coach.

Nederlaag in Emmen

De 3-2 nederlaag van afgelopen maandag in het verre Emmen was teleurstellend. De Jong: “Dat we terugkomen van een 2-0 achterstand is zeer positief, maar in de eindfase hebben we het laten afweten. We verspilden teveel energie, waardoor je het op het einde weggeeft. We hebben de beelden deze week goed bekeken en kunnen er alleen maar van leren.”

Ladies night

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam belooft er één te worden met veel vrouwen op de tribunes. Vrijdag is het namelijk Ladiesnight bij FC Eindhoven. De eerste 250 dames krijgen gratis toegang tot de publiekstribune. “Alleen nog maar meer motivatie voor de jongens om goed te presteren”, grapt De Jong. Meer informatie over de ladiesnight lees je hier.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen verdwijnt alleen Fries Deschilder uit de selectie. Hij heeft een blessure aan zijn bovenbeen, maar diagnose wees al uit dat zijn blessure meevalt. Verder zijn Mitch van der Ven, Anthony van den Hurk en Luke Kairies nog steeds geblesseerd. Chiro N’Toko zit zijn laatste speeldag schorsing uit voor zijn rode kaart tegen Helmond Sport.

De wedstrijdselectie:

Paul Beekmans, Tom Boere, Branco van den Boomen, Jens van Son, Jason Bourdouxhe, Roald van Hout, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Ivo Rossen, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten.