vrijdag 05 mei 2017

• Fc eindhoven wil afstand nemen in venlo

FC Eindhoven wil afstand nemen in Venlo

De plaats in de Jupiler Play-Offs is binnen voor FC Eindhoven, maar de strijd om de tweede plaats én de vierde periodetitel gaat door. Op vrijdag 10 april krijgen de Blauw-Witten de kans om een belangrijke stap te zetten: VVV-Venlo is dan in Limburg de tegenstander. "We willen afstand nemen", zegt trainer Jean-Paul de Jong.

Getergd VVV-Venlo
De ploeg uit Venlo vecht op dit moment voor een plaats in de Jupiler Play-Offs. Erg in vorm zijn ze echter niet; uit de laatste drie wedstrijden werden twee punten gehaald. "VVV wil aan de bak. Ze hebben uit de laatste 3 wedstrijden slechts 2 punten gehaald dus dat zullen ze voor eigen publiek willen rechtzetten.", zegt De Jong over de Venlonaren. "Zij moeten de komende wedstrijden presteren om Play-offs te spelen. Wij willen onze voorsprong vergroten."

Boere geblesseerd
De selectie van De Jong kwam niet ongehavend uit de drukke paasweek. Na de langdurige blessure van spits Anthony van den Hurk viel nu ook aanvaller Tom Boere afgelopen week geblesseerd uit. De Jong: "Door de 2 wedstrijden op 4 dagen heeft Tom veel last van zijn rug". Om zijn elftal te completeren ziet De Jong niet al te veel problemen. "We hebben de selectie om dit op te vangen. Wie er in de punt gaat spelen kan ik nu nog niet zeggen, we hebben meerdere opties. Iedereen in het team weet wat er op bepaalde posities van hem verwacht kan worden. Daarom heb ik er alle vertrouwen in", vertelt de oefenmeester.

Maxime Gunst neemt weer plaats in de selectie. Ivo Rossen is nog niet wedstrijdfit en is er daarom niet bij.

De wedstrijdselectie:
Paul Beekmans, Branco van den Boomen, Fries Deschilder, Chiro N’Toko, Jens van Son, Jason Bourdouxhe, Roald van Hout, Maxime Gunst, Torino Hunte, Tibeau Swinnen, Timothy Durwael, Diego Karg, Paul van der Helm, Tom Muyters, Norichio Nieveld, Joey Sleegers, Sebastiaan de Wilde, Chiel Kramer, Thomas Horsten, Junior Lima dos Santos.