Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven weet niet te winnen in dordrecht 1 1

FC Eindhoven weet niet te winnen in Dordrecht: 1-1

In de strijd om de laatste plaatsen in de Jupiler Play-offs heeft FC Eindhoven vrijdagavond dure punten laten liggen. Op bezoek bij FC Dordrecht werd met 1-1 gelijkgespeeld. Na een achterstand (doelpunt Everon Pisas), kwam de ploeg van Ricardo Moniz na rust nog wel tot een gelijkmaker via Vloet, maar kon de volle buit niet meer worden meegenomen.


Aan De Krommedijk was het vooral FC Eindhoven dat in de beginfase het vijandelijk doel opzocht. De eerste grote kans werd genoteerd in de twintigste minuut, toen Mart Lieder zich na een combinatie met Jari Vandeputte vrijzette voor de keeper, maar de bal rakelings langs de rechterpaal schoot.
Hiervóór mocht ook Rai Vloet al eens het doel van de Schapenkoppen onder vuur nemen. Zijn schot ging voorlangs.
Even later was het echter FC Dordrecht dat plots op voorsprong wist te komen. Een voorzet van de rechterkant werd bij de tweede paal ingekopt door Everon Pisas: 1-0.
FC Eindhoven probeerde zich hierna te herpakken en kreeg amper een minuut later via Jari Vandeputte een goede kans om de stand weer gelijk te trekken. De inzet van de Belg werd in de korte hoek gekeerd door keeper Tim Coremans.
Ondanks dat FCE de grootste kansen kreeg, moest het ook enkele keren oppassen voor de tegenstoot van de thuisploeg. Voor rust viel er nog twee keer een kans te noteren uit standaardsituaties. Dario van den Buijs verschalkte met een vrije trap bijna de keeper en Civard Sprockel kopte na een corner via de grond over het doel.


Na rust kon FC Eindhoven de druk richting het doel van de tegenstander maar moeilijk opvoeren. De Blauw-Witten moesten het lange tijd vooral hebben van afstandsschoten. Onder meer Leonardo en Rai Vloet zagen hun inzet simpel in de handen van Coremans verdwijnen. Bovendien liet FCE de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd komen en moest het enkele keren uitkijken voor de 2-0.
Ricardo Moniz greep vervolgens in door in de 72e minuut Rafael Uiterloo te brengen voor Vandeputte. Een paar minuten later viel uit een uitbraak de gelijkmaker. Jinty Caenepeel werd diepgestuurd en gaf een voorzet op Mart Lieder, die op zijn beurt de bal teruglegde op Vloet. Met een knal in de verre hoek trok de middenvelder vervolgens de stand gelijk: 1-1.
Een grote kans op de voorsprong volgde na 78 minuten spelen. Na een kaats met Uiterloo plaatste Lieder de bal in de rechterhoek, maar was Coremans opnieu bij de les. In de slotfase probeerde FC Eindhoven nog wel om de winnende te forceren, maar grote mogelijkheden bleven ondanks het veldoverwicht uit. Een kopbal van Rai Vloet en een (mislukte) omhaal van Lieder waren de grootste wapenfeiten.
Door de puntendeling in Dordrecht blijft FC Eindhoven staan op de elfde plaats. Volgende tegenstander is aankomende week vrijdag Fortuna Sittard, dat op bezoek komt in het Jan Louwers Stadion.


FC Dordrecht - FC Eindhoven 1-1 (1-0) 23. Everon Pisas 1-0, 74. Rai Vloet 1-1. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Gele kaart: Alessio da Cruz, Joël Thomas (FC Dordrecht). Aantal toeschouwers: 1156.

FC Dordrecht: Coremans, Van Wermeskerken, Alkan, Kramer, De Nooijer, Vleugels, Daniels, Da Cruz, Thomas, Gódee (76. Touré), Pisas.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Rowell, Vloet; Caenepeel (90+1. Van de Velde), Lieder, Leonardo, Vandeputte (71. Uiterloo).

 

Fotografie: Johan Manders