Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven weet goede lijn niet voort te zetten

FC Eindhoven weet goede lijn niet voort te zetten

FC Eindhoven speelde vandaag voor de vijfde keer in de historie tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde ondanks een aantal goede kansen voor de thuisploeg in een doelpuntloos gelijkspel. 

 

In een regenachtig Jan Louwers Stadion kreeg FC Eindhoven de eerste kans van de wedstrijd. De inzet van centrumspits Elisha Sam hobbelde naast de goal van doelman Thijmen Nijhuis. Jong FC Utrecht nam het initiatief daarna even over met een aantal grote kansen. Het thuispubliek kon tot twee keer toe opgelucht ademhalen doordat het vizier van Junior van der Velden en Sylian Mokono niet op scherp stond. 
In de 25ste minuut liet FC Eindhoven weer van zich horen. Na een goede aanval over verschillende schijven legde Alvin Daniëls de bal goed voor op Branco van den Boomen. De inzet van de aanvoerder miste kracht om voor echt gevaar te zorgen. In het restant van de eerste helft kreeg FC Eindhoven nog een aantal kleine kansjes die niet voor veel gevaar zorgden. 

 

In de tweede helft schoot FC Eindhoven uitstekend uit de startblokken. De beloften van FC Utrecht hadden het lastig met de hoge druk die de Eindhovenaren op hun defensie uitoefenden. Dit resulteerde direct in een goede kans voor Marcelo Lopes. De inzet van de Portugees verdween via Thijmen Nijhuis net over de goal. In de 64ste minuut kregen de Eindhovenaren weer een goede mogelijkheid op de openingstreffer. Ditmaal schoot Alvin Daniëls hard op de vuisten van de doelman van Jong FC Utrecht. 
Een kwartier voor tijd lieten de Domstedelingen weer eens van zich horen. De inzet van de ingevallen Rick van der Meer verdween via Ruud Swinkels naast de goal. 
In de slotfase drongen de Eindhovenaren nog meer aan. Zo kreeg Marcelo Lopes weer een goede kans op de openingstreffer, ook ditmaal lag keeper Thijmen Nijhuis een Eindhovense treffer in de weg. Met het doorschuiven van Jarno Janssen naar de spitspositie zette de thuisploeg alles op alles om nog iets te forceren. Alvin Daniëls schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast de goal van de bezoekers. 
Aan de andere kant kreeg FC Eindhoven de deksel bijna nog op de neus. Augustine Loof redde de bal via de lat nog net van de lijn nadat Jong FC Utrecht uitstekend counterde. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

 

Volgende week vrijdag, 14 december, speelt FC Eindhoven haar laatste thuiswedstrijd in 2018, aanvang 20.00 uur.  Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

 

 

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Augustine Loof (FC Eindhoven), Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht). Aantal supporters: 1.890

 

FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Van den Boomen (54. Kabangu), Loof, Lopes, Sam (46. Bourard), Janssen, Idzes.
Jong FC Utrecht: Nijhuis, Mokono, Hoogenhout, Pattynama, Brinkman, Mallahi, Van Rooijen (18. Van der Meer), Arweiler (81. Darkwa), Albu (65. Mulder), Sow, Van der Velden. 

 

 

Fotografie: Johan Manders