Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven wederom met lege handen

FC Eindhoven wederom met lege handen

FC Eindhoven kon vrijdagavond geen potten breken tegen een sterk spelend Fortuna Sittard. In het Jan Louwers Stadion werd het 1-3. Doriano Korstam redde de eer namens FC Eindhoven.


David Nascimento stuurde dezelfde elf namen het veld in als vorige week in Volendam. Fortuna Sittard was vanaf het begin de gevaarlijkste ploeg. De ploeg uit Sittard wist een aantal kansen te creëren. Dit leverde echter geen doelpunten op. Na het eerste offensief van de bezoekers liet de volgende mogelijkheid even op zich wachten. Na zeventien minuten schoot Dianessy net buiten de zestien op het doel van Thomas Hooyberghs. Zijn poging werd gekeerd door de Belgische doelman.
De Limburgers bleven de meest gevaarlijke ploeg, na ongeveer een halfuur had het wederom een aantal kansen gecreëerd. Thomas Hooyberghs wist na pogingen van Todd Cantwell, Finn Stokkers en Lars Hutten zijn doel schoon te houden.
In de 34e minuut kreeg FC Eindhoven tegenvaller te verwerken. Abdelmalek El Hasnaoui moest gblesseerd het veld verlaten. Terwijl FC Eindhoven met een man minder in het veld stond, profiteerde Fortuna Sittard. Djibril Dianessy schoot de bal hard onder de benen van Thomas Hooyberghs door.
Na het doelpunt verving Tarik Kada de geblesseerde El Hasnaoui. Een moment later was het bijna 0-2. Dianessy kopte de bal, na een goede voorzet, op de paal.
Het bleef in de eerste helft erg rustig voor het doel van Fortuna doelman Aykut Özer. De Blauw-Witten wisten weinig kansen te creëren totdat Elton Kabangu net voorlangs het Limburgse doel kopte. Met een 0-1 tussenstand gingen beide ploegen de kleedkamer in.


FC Eindhoven begon goed aan de tweede helft. Na iets meer dan een minuut spelen kregen de Blauw-Witten de eerste kans. De bal werd echter voorlangs gekopt. Doelpuntenmaker Djirbil Dianessy moest daarna geblesseerd het veld verlaten. In de 51e minuut was het bijna 1-1. Tarik Kada schoot na een goede aanval via Elton Kabangu en Branco van den Boomen, net naast het doel.
Na een overtreding op het middenveld kreeg FC Eindhoven de kans om iets terug te doen. Maar de vrije trap van Branco van den Boomen werd gepakt door de keeper van Fortuna. Hieruit counterde de ploeg uit Sittard en wist het na een goede diepe bal van Lisandro Semedo op 0-2 te komen. Engelsman Todd Cantwell schoot de bal beheerst langs Thomas Hooyberghs.
FC Eindhoven wist twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken, na een mooie voorzet kopte Doriano Kortstam de bal in het doel, 1-2. Een aantal minuten later was het gat alweer twee doelpunten. Een corner van Fortuna viel in de kluts voor de voeten van Stefan Askovski, hij faalde niet en zette de 1-3 op het bord.
In de slotfase was Fortuna Sittard nog een keer gevaarlijk. Lars Hutten schoot de bal snoeihard op de lat van het Eindhovense doel. Verder kwamen zowel Eindhoven als Fortuna niet meer tot grote mogelijkheden. Eindstand: 1-3.


Maandagavond gaat FC Eindhoven op bezoek bij Jong Ajax en volgende week vrijdag komt Jong FC Utrecht naar het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn te bestellen via FC-Eindhoven.nl/tickets.


FC Eindhoven – Fortuna Sittard 1-3 (0-1) 36. Djibril Dianessy 0-1, 63. Todd Cantwell 0-2, 72. Doriano Kortstam 1-2, 77. Stefan Askovski 1-3. Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaart: Rodney Klooster, Elton Kabangu, Branco van den Boomen, Sebastiaan De Wilde (FC Eindhoven), Clint Essers (Fortuna Sittard). Toeschouwers: 2.320 toeschouwers


FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster (81. De Silva), De Wilde, Matthys, Van Landschoot; Van den Boomen, Swinnen, Achenteh (66. Kortstam); El Hasnaoui (37. Kada), Kabangu, Thomas.
Fortuna Sittard: Schuurs, Heerings, Dammers, Stokkers, Dianessy (49. Askovski), Essers, Varela Semedo (86. Vidigal), Özer, Hutten, Kojic (68 Sadikki), Cantwell.

 

Fotografie: Thomas Bakker / FotoTB.nl