vrijdag 19 oktober 2018

• Fc eindhoven vraagt aandacht voor lkanjerkettingr

FC Eindhoven vraagt aandacht voor ‘KanjerKetting’

Bij één van de kinderen uit het gezin van FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels is onlangs lymfeklierkanker geconstateerd en daarvoor ondergaat hij momenteel zware chemokuren.

Daarin worden hij en zijn gezin goed begeleid en opgevangen door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).  Vandaar ook dat FC Eindhoven rondom de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax (27 oktober a.s.), in samenwerking met de VOKK, extra aandacht wil vragen en onder meer een collecte zal houden voor de zogenaamde ‘KanjerKetting’.

De VOKK steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Om kinderen met kanker te steunen heeft de VOKK de ‘KanjerKetting’ ontwikkeld. De KanjerKetting is tegelijk een beloningssysteem en een wegwijzer. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis.

Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. Meer info is terug te vinden via: kanjerketting.nl

FC Eindhoven roept iedereen op om middels het initiatief ‘KanjerKetting’ niet alleen het gezin van Ruud Swinkels, maar ook alle anderen gezinnen die direct te maken hebben met deze verschrikkelijke ziekte, te steunen.