Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Fc eindhoven viert feest periodetitel en 2e plaats zijn binnen

FC Eindhoven viert feest: Periodetitel en 2e plaats zijn binnen!

FC Eindhoven heeft vanavond de vierde periode titel in de wacht gesleept. Dankzij een 2-1 overwinning op FC Oss was de ploeg van Jean-Paul de Jong niet meer te achterhalen. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam FC Oss-speler Jordi Balk en Maxime Gunst. Justin Mathieu scoorde tegen..

 

De eerste kans was voor FC Oss, wat direct een doelpunt had moeten zijn. De bal werd breed gelegd, waardoor Fatih Kamaci alleen voor Tom Muyters stond. De doelman pakte op uitstekende wijze en voorkwam daarmee een vroege achterstand. FC Eindhoven had in de beginfase het initiatief, maar op het moment dat FC Oss het over leek te nemen was daar de 1-0. Diego Karg jaagde verdediger Jordi Balk op, waardoor hij de bal in eigen doel verwerkte. Met enig geluk kwam FC Eindhoven dus op voorsprong: 1-0.


Roald van Hout was de gevaarlijke man aan de rechterkant en schoot van ‘randje zestien’ de bal op de lat. Een fout achterin leidde zeer onnodig een doelpunt in voor FC Oss. Justin Mathieu kon inschieten: 1-1. Met deze stand werd gerust.

 

Na een kwartier pauze was daar aanvoerder Jens van Son die FC Eindhoven op voorsprong had kunnen zetten, maar die schoot naast. Roald van Hout schoot enkele minuten later knap de bal in de korte hoek, maar keeper Luuk Koopmans redde met enige moeite. De spanning nam gedurende de tweede helft alleen maar toe. FC Eindhoven was virtueel periodekampioen, omdat FC Emmen de voorsprong had gepakt in Maastricht. Bij een tegentreffer zou FC Eindhoven het uit handen geven.
Het publiek ging er vol achter staan. Duidelijk was dat er iets viel te halen voor de thuisploeg. Joey Sleegers had voor een ontlading kunnen zorgen. Zijn schot werd gepakt door Luuk Koopmans. In de 77ste minuut was daar toch de ontlading want Maxime Gunst schoot vanaf elf meter de bal in de hoek van het doel. De penalty kreeg FC Eindhoven na een handsbal in het strafschopgebied. De 2-1 zorgde voor gepaste vreugde bij de supporters en na het laatste fluitsignaal ook bij de spelers en staf. Het tussendoel is bereikt.

 

Jean-Paul de Jong: ‘’FC Eindhoven liet in de eerste helft niet zien wat we normaal doen. Tom Muyters heeft ons toen ook een keer belangrijk gered. Maar na de 2-1 in de tweede helft hebben we de wedstrijd op karakter uitgespeeld. En daarmee de vierde periode gewonnen en definitief de tweede plaats vastgesteld! Dit was het tussendoel, het vizier is nu gericht op de Jupiler Play-Offs.’’

 

FC Eindhoven - FC Oss 2-1 (1-1) 18, Jordi Balk (eigen doelpunt) 1-0, 33. Justin Mathieu 1-1, 78. Maxime Gunst 2-1 (strafschop). Scheidsrechter: Jeroen Sanders. Gele kaart: Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Dennis Janssen (allen FC Oss). Aantal toeschouwers: 4023.

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, De Wilde, Nieveld, Gunst; Van Son, Deschilder, Van den Boomen; Van Hout (74. Jason Bourdouxhe), Karg (46. Hunte), Sleegers.
FC Oss: Koopmans; Pique, Balk, Stuij van den Herik, Van der Sluis; Janssen, Sanusi, Kamaci; Bakx (87. Snijders), Van den Meiracker, Mathieu (76. Falkenstein);

 

Fotografie: Jeroen Putmans

Fotografie: Mark van Schijndel

 

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina.